Bir Matematik Sorusu

Birinci adam = 10 tl İkinci adam =10 tl üçüncü adam=10 tl radyoya ödenen ücret = 30 tl Radyo 25 tl 'ye satıldığı için 5 lirayı çırağıyla geri yolluyor Normalde ...



  1. Alt 12-27-2010, 14:48 #21
    Ziyaretci
    MANİSALİ45 Mesajlar: n/a
    Birinci adam = 10 tl
    İkinci adam =10 tl
    üçüncü adam=10 tl radyoya ödenen ücret = 30 tl

    Radyo 25 tl 'ye satıldığı için 5 lirayı çırağıyla geri yolluyor

    Normalde Kişi Başı 25 TL'den ortalama 8.33 Ödemeleri gerekirken 10 tl veriyorlar
    çırak 2 Lirasını alıp 3 lirayı Adamlara dağıtıyor Yani 8.33+1 tl = 9,33 tl oluyor...

    Üç kişi toplam (9,33 X 3 kişi) = 27.99
    çIraktada 2 lira olduğuna gore (27,99+2 lira) = 29,99

    KALAN BİR KURUŞ NEREDE ? ? ?

    :D :D :D

  2. Alt 02-13-2011, 13:13 #22
    Ziyaretci
    bn sikiş Mesajlar: n/a
    çok komik sorular

  3. Alt 03-05-2011, 12:25 #23
    Ziyaretci
    HüseyinSARICAN Mesajlar: n/a
    Alper ve kayıtsız üye'yi tebrik ediyorum benim düşündüğüm gibi aynen.Doğrusuda bu zaten başka hesaba gerek yoktur.Zaten soruda yanlış sorulmaktadır?Çürütülen kolay bir soru aslında.Saygılar

  4. Alt 03-14-2011, 11:47 #24
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    ben soruyu yapamadım hiç birinizin mantığıda doğru değilk bence saçmalamayın !!

  5. Alt 03-19-2011, 19:21 #25
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Bunun cevabı var ancak işin püf noktası söylenilenleri iyi anlamak söylenilen bir harf soruyu değiştirr.
    Buda benim düşüncem...

  6. Alt 04-06-2011, 17:22 #26
    Ziyaretci
    misafir Mesajlar: n/a
    Bu soruda zıt yönlü işlem var.Aslında Sorun Yok.Anlatıyım:
    Çırak çocuklara 3 lira veriyor ama oradaki işlemde kendisinde ne kadar olduğunu söylüyor,çocuklar 10 lira yerine 9 lira veriyor.


    9x3=27+3=30 Bu kadar basit yaaa.


    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!İddia ediyorum benim cevabım en doğru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kafanız bukadarmı !!!!!KÖTÜ BASIYOR!!!!! yaaa

    Adresi yazsam bilim adamları eve dolar ama aynı zamanda hırsızlarda...

    Başka bir Teori:
    9x3=27+2=29+3(Çocuklara verilen para)=32TL
    2 Tl Nereden geldi :D

  7. Alt 04-16-2011, 14:26 #27
    Ziyaretci
    Atakan10 Mesajlar: n/a
    bence bu sorunun cevabı yok

  8. Alt 05-01-2011, 03:08 #28
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    10+10+10 =30 30-5=25 25+3=28 28+2=30

    mina bunu beğendi.
  9. Alt 05-31-2011, 22:33 #29
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Normalde bir kişi 10 lira veriyor.Toplam=30TL Sonra indirim yapıldığını hatırlayan satıcı radyonun 25TL'ye düştüğünü hatırlayıp 5 TL'yi geri yollamıştı.Çırakta bunu 3 kişiye bölemeyeceğini anlayıp 2 TL'yi cebe attı ve 3 TL'yi 3 arkadaşa böldü.Bunun sonucunda indirim üzerinden !!!Bir kişi!!!>>>(25:3=8.33333333333333 TL+1TL=9.33333333333333 TL verir. 9.33333333333333TLx3kişi=27.99999999999999 olur çırakta 2TL cebe atmıştı 30TL.. Alın size orda 1TL'nin sorulması MATEMATİK KURALLARINA AYKIRIDIR!!!!!!!!!!Ayrıca orda ) TL diyor ama 9.33333333333333TL olması gerek kuruşlarla oynandığı için yanlış gözüküyor

    .

  10. Alt 06-19-2011, 19:23 #30
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    çırak 2 lira çalmıştır, önemli olan bu (müşteri gözüyle)
    3 milyon kişinin uğraştığı soruyu 3 kişi hayatta çözemez 2 lira alsam kimse anlamaz (çırak gözüyle)
    bu kadar dürüst esnaf olmaz hehehehehe vermiyom geri 5 lira (esnaf gözüyle)
    doğrusu budur (benim gözümle) )))

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın