30 yılda biriktirdiÄŸi parayı eÄŸitim için bağışladı   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 09-19-2013 (15:26)   Son Mesaj: 09-19-2013 (15:26)    Cevap: 0    Gösterim: 824  

    09-19-2013

    30 yılda biriktirdiği parayı eğitim için bağışladı

    30 yılda biriktirdiği parayı eğitim için bağışladı
    30 yılda biriktirdiği parayı eğitim için bağışladı

    Almanya'da 30 yıl çalıştıktan sonra emekli olup memleketi Gaziantep'e dönen 67 yaşındaki Mehmet Ünsal, eğitime katkı için 1 milyon lira bağışta bulundu.

    Almanya'da 30 yıl çalıştıktan sonra emekli olup memleketi Gaziantep'e dönen 67 yaşındaki Mehmet Ãœnsal, eÄŸitime katkı için 1 milyon lira bağışta bulundu. Ãœnsal'laÂ*protokol imzalayan Gaziantep Valisi Erdal Ata, "30 yıl gurbette çalışan ve kazandığı parayı eÄŸitime bağışlayan Mehmet Ãœnsal'ın herkese örnek olmasını istiyorum" dedi.

    30 yıl Almanya'da market iÅŸletmeciliÄŸi yaptıktan sonra emekli olan ve memleketi Gaziantep'e dönen Mehmet Ãœnsal ve eÅŸi Füsun Ãœnsal, biriktirdikleri 1 milyon lirayı eÄŸitimde harcanması üzerine Milli EÄŸitim Müdürlüğü'ne bağışladı. Bağış nedeniyle Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol törenine hayırsever Ãœnsal çifti ile Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Ekrem Serin katıldı.Â*

    Törende konuşan Vali Erdal Ata, hayırseverlerin eğitime büyük katkılar sağladığını ifade etti. Mehmet Ünsal'ın da eşiyle birlikte yurt dışında kazandığı parayı döndükleri memleketinde eğitime bağışlamasının çok anlamlı olduğunu vurgulayan Vali Ata, "Mehmet Ünsal, diğer hayırsever vatandaşlarımızın aksine sanayici ya da iş adamı değil. 30 yıl gurbette çalıştıktan sonra kazandığı parayı bağışladı. Kendisine bu açıdan ayrıca teşekkür ediyoruz. Gaziantep'te eğitim alanındaki eksiklerimiz hayırseverlerimizin bağışlarıyla azalmaya başladı" dedi.

    Hayırsever Ünsal ise yaptığı yardımın kendisini manevi anlamda mutlu olduğunu ifade ederek, "İsmimin bir okulda yaşaması beni mutlu edecek. İnşallah bu okuldan hayırlı insanlar yetişir" diye konuştu.

    Yapılan konuşmaların ardından Vali Erdal Ata ile Mehmet Ünsal arasında protokol imzalandı.



    Kaynak: DHA





    30 yılda biriktirdiği parayı eğitim için bağışladı Yorumları