Bakan Avcı Milli Eğitim Müdürlerini topladı   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 09-09-2013 (15:29)   Son Mesaj: 09-09-2013 (15:29)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    09-09-2013

    Bakan Avcı Milli Eğitim Müdürlerini topladı

    Bakan Avcı Milli Eğitim Müdürlerini topladı
    Bakan Avcı Milli Eğitim Müdürlerini topladı

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi toplantısında, 81 ilin milli eğitim müdürüyle bir araya geldi.

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi toplantısında, 81 ilin milli eğitim müdürüyle bir araya geldi. Avcı, Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde ilk bölümü basına açık olan toplantıda yaptığı konuşmada, il milli eğitim müdürleriyle yaptıkları toplantıların dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

    Daha önceki toplantılarda sorunları, çözüm önerilerini ve değerlendirmeleri paylaştıklarını anlatan Avcı, "Bunların bir bölümünü, 2013- 2014 eğitim öğretim yılına yansıyacak şekilde, yürürlüğe koyduk. Kamuoyu, bunlardan sadece veya öncelikle, ortaöğretime geçiş konusunda yaptığımız güncellemelerden söz etti. Aslında özellikle ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde yaptığımız değişiklik, düzenleme, diğer yönetmeliklerimizde yaptığımız düzenlemeler, bunlarla ilgili bilgilendirme, değerlendirme, görüşmelerimiz bu toplantıların ana konusunu teşkil ediyor" diye konuştu.

    Sabah saatlerinde ortaöğretime geçiş konusundaki güncellemelerle ilgili, Bakan Yardımcısı, Müsteşar ve genel müdürlerle istişare toplantısı yapıldığını belirten Avcı, "Kağıt üzerinde yapılan bu düzenlemeler her ne olursa olsun, bunların özellikle sahada, uygulamada ne anlama geldiği veya ne anlama geleceği, özellikle sizlerin tecrübeleriyle mutlaka değerlendirilmeli diye düşündüğümüz için, bu toplantıyı ders zili başlamadan önce yapmayı uygun gördük" dedi.

    Avcı, yeni eğitim öğretim yılı arifesinde öngörülen veya öngörülmeyen konular ve sorunları bir kere daha gözden geçirmek istediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Uygulamalarımızda bir ortak tavır ve söylem içerisinde olmayı kolaylaştıralım diye, bu toplantıyı düzenledik. Neyi niçin yaptığımızı, niçin yapmadığımızı birlikte konuşalım. Bizim sizlerle paylaşacaklarımız olduğu gibi sizin de şüphesiz bizimle paylaşacaklarınız var. Böylece merkez teşkilatımızla taşra teşkilatımız arasında uyumlu bir iş birliği sağlamaya yönelik, bir toplantı yapıyoruz. Daha önceki toplantılarımızda da olduğu gibi, biz kendimiz veya bakanlık merkez teşkilatı konuşmaktan çok, sizi dinlemeyi tercih ediyoruz. Çünkü bu uygulamaların, düzenlemelerin, güncellemelerin saha da ne anlama geldiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Sizler de zaten kendi teşkilatlarınızdan ve okul yöneticilerinizden aldığınız verilerle bu düzenleme ve güncellemelerin daha iyi işlemesi için hiç şüphesiz önerilerde bulunacaksınız. Onun için biz de daha çok sizi dinlemeyi tercih ediyoruz."

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, toplantıların belli aralıklarla, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle genel ve bölgesel olarak devam edeceğini de dile getirdi.

    Konuşmanın ardından, toplantı basına kapalı devam etti.

    Kaynak: AA





    Bakan Avcı Milli Eğitim Müdürlerini topladı Yorumları