Urfa birincisi oldu ama kara kara düşünüyor   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 07-26-2013 (14:18)   Son Mesaj: 07-26-2013 (14:18)    Cevap: 0    Gösterim: 691  

    07-26-2013

    Urfa birincisi oldu ama kara kara düşünüyor

    Urfa birincisi oldu ama kara kara düşünüyor
    Urfa birincisi oldu ama kara kara düşünüyor

    LYS'de Şanlıurfa birincisi olan Rukiye'nin ailesi hem seviniyor hem de maddi imkansızlıklardan dolayı kara kara düşünüyor.

    LYS'de Şanlıurfa birincisi olan Rukiye'nin ailesi hem seviniyor hem de maddi imkansızlıklardan dolayı kara kara düşünüyor. Muhammet Taşçılar'ın haberi

    Kızlarının üniversite eğitimini sürdürmek isteyen aile hayırsever işadamı, vatandaşlar ve yetkililerden yardım bekliyor.

    İL BİRİNCİSİ ÖĞRENCİNİN AİLESİ BURUK SEVİNÇ YAŞIYOR

    Şanlıurfa Orhangazi Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Rukiye Yeşiltepe Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Türkçe-Sosyal (TS1) alanında 494 puanla il birincisi oldu. Beşik sallarken, evin temizliğini yaparken, pikniğe giderken sürekli ders çalıştığı belirtilen Rukiye, emeklerinin karşılığını Urfa birinciliğiyle süsledi. Geceyarısı mesajla bildirilen birinciliğe en çok Rukiye'nin ailesi sevindi. Kızlarıyla gurur duyduklarını belirten aile şimdilerde ise maddi imkansızlıkları nedeniyle onu nasıl okutacaklarını düşünüyor.

    Urfa birincisi oldu ama kara kara düşünüyor

    KIZIMIZI OKUTMAK İSTİYORUZ ANCAK...

    Okur yazar olmayan anne Fatma Yeşiltepe (46), ilkokul mezunu oto yıkamacı baba Halil Yeşiltepe (46) ve tüm aile bireyleri şimdi maddi imkânsızlığı aşmanın çaresini arıyor. Eşinin birgün çalışıp birgün çalışmadığını belirten anne Fatma Yeşiltepe, "6 tane çocuğum var. Rukiye ikinci göz ağrımız. Önce bir iki yıl okusun sonra okuldan alırız diye düşündük. Ancak derslerinde o kadar başarılıydı ki ne öğretmenleri ne de bizim yüreğimiz onu okuldan almaya el vermedi. Onun arkasından okuyan 4 kardeşi daha var. Servis ücreti, okul masrafları var. Rukiye'yi üniversiteye göndereceğiz ancak maddi gücümüz yeterli değil. Hayırsever işadamları, vatandaşlar ve yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

    Urfa birincisi oldu ama kara kara düşünüyor

    BABA YEŞİLTEPE DESTEK BEKLİYORUZ

    Maddi durumlarının elverişsiz olduğunu aktaran baba Halil Yeşiltepe ise Rukiye'yi okutmak için elinden gelen her türlü çabayı göstereceğini bu amaçla hayırseverlerden destek beklediğini dile getirdi.

    RUKİYE VE ONUN GİBİLERİNİN ÖNÜ AÇILMIŞ OLACAK

    Okul öğretmenlerinin başarılı eğitimleri ve Rukiye'nin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan tabloya en çok sevinenlerden biri de Orhangazi Lisesi Okul Müdürü Tahir Tardu. Başta Öğrencisi Rukiye, ona destek veren öğretmen ve ebeveynlerini tebrik eden Tardu, "Ancak bildiğimiz kadarıyla ailenin maddi durumu elverişsiz. Eğer hayırsever vatandaşlarımız destek verirlerse Rukiye ve Rukiye gibilerinin önü açılmış olacak" diye konuştu.

    Kaynak: HABER7





    Urfa birincisi oldu ama kara kara düşünüyor Yorumları