Türkiye SBS birincilerinin başarı sırları   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 07-13-2013 (12:32)   Son Mesaj: 07-13-2013 (12:32)    Cevap: 0    Gösterim: 722  

    07-13-2013

    Türkiye SBS birincilerinin başarı sırları

    Türkiye SBS birincilerinin başarı sırları
    Türkiye SBS birincilerinin başarı sırları

    2013 SBS'de 500 tam puan alarak Türkiye 1. si olan öğrenciler başarılarının sırlarını anlattı.

    2013 SBS'de 500 tam puan alarak Türkiye 1. si olan öğrenciler başarılarının sırlarını anlattı. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaşan 16 öğrenciden Konyalı Emir Hıfsı Öztoprak, başarıyı düzenli çalışarak yakaladığını belirtti. Annesi ise oğlunun çok yoğun ders çalışmadığını ifade ederken, "televizyon karşısında çalışan bir öğrenci" ifadesini kullandı.

    Öztoprak, eğitim aldığı Tudem Dershanesi'nde annesi Şükran Öztoprak ve dershane yöneticilerinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, sınav öncesi rahat bir yıl geçirdiğini söyledi.

    SBS'de 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaştığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Öztoprak, "Sınav beklediğimden daha iyi geçti. Bu süreçte bana destek olan, emek veren aileme ve öğretmenlerime minnettarım. Çok çalışmadım aslında ama düzenli ve devamlı çalıştım. Yıllardır girdiğim sınavlarda birinciliklerim olduğu için bu dereceyi bekliyordum" dedi.

    Meslek seçiminde hedefisorulan Öztoprak, anne ve babasının doktor olduğunu, ağabeyinin de tıp okuduğunu, bu nedenle kendisinin de doktor olmak istediğini bildirdi.

    Şükran Öztoprak ise oğlununun bu başarısını beklediklerini dile getirdi. Emir'in Türkiye birincisi olduğunu duyduklarında çok mutlu olduklarını anlatan Öztoprak, "Emir benim için Türkiye değil dünya birincisi. Başarılarının devamı gelir inşallah" dedi.

    Emir'in hazırlık döneminde nasıl bir çalışma metodu izlediğine yönelik bir soru üzerine anne Öztoprak, "Oğlumun çalışma süreci çok sıkıntılı değildi ama düzenli ve verimli çalışıyordu. Yoğun, başını dersten kaldırmayacak şekilde çalışmıyordu. Hatta televizyon karşısında çalışan bir öğrencidir" diye konuştu. Anne Öztoprak'ın bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

    Öztoprak, oğlunun doktor olmak istediğini, bu mesleği seçmesi halinde kendilerinin de sevineceğini bildirdi.

    Dershane Kurucu Müdürü Teoman Yılmaz ise Emir Hıfsı Öztoprak'ın 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu notlarının da 100 tam puan olduğunu aktardı. Konya'ya, Türkiye'ye böyle bir öğrenci kazandırdıkları için gurur duyduklarını anlatan Yılmaz, "Böyle bir öğrenci yetiştirdikleri için ailesine teşekkür ediyoruz. Öğrencimize de saygısından, terbiyesinden ve çalışma disiplininden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. Toplantı sonunda Yılmaz, başarısından dolayı Öztoprak'a plaket ve 10 adet çeyrek altın hediye etti.

    "Sevindim, ama çok abartmıyorum"

    Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaşan 16 öğrenciden Gazantepli Burak Kaan Başar, başarısının sırrının "dersi derste dinlemek" olduğunu söyledi.

    Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu'ndan mezun olan Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye birincisi olduğunu İstanbul'da ailesiyle öğrendiğini belirterek, "Sevindim, ama çok abartmıyorum" dedi.

    İleride tıp okumak istediğini ifade eden Başar, "Bundan sonra sınava girecek öğrencilere, dersi derste dinlemelerini ve bol bol soru çözmelerini öneriyorum" diye konuştu.

    Doktor olan baba Naci Başar ise oğlunun düzenli ders çalıştığını vurguladı. Burak'ın, "öğretmenlerini iyi dinleyen", "dersin hakkını veren" bir çocuk olduğunu aktaran Başar, oğlunun Türkiye birinci olmasından dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

    Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Atanur Vergili ise öğrencilerinin başarısının kendilerine büyük bir onur yaşattığını belirterek, "1 milyon 127 bin öğrencinin girdiği SBS'de, öğrencimiz Burak Kaan Başar, Türkiye ve Gaziantep il birincisi olarak, ilimizi ülke genelinde başarıyla temsil etmiştir" dedi.

    Vergili, başarıda emeği geçen aile, okul yöneticileri ve öğretmenlere teşekkür etti.

    "Devlet okulunda okuyup birinci olmak çok ayrı bir mutluluk"

    SBS'de 500 tam puan alan Söke Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencisi Lara Özden, devlet okulunda okuyup SBS'de tam puan alan öğrenciler arasında yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

    Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınavda elde ettiği sonucun kendisini şaşırtmadığını belirtti.

    Sınava sonucundan gurur duyduğunu vurgulayan Özden, "Sınava çok iyi hazırlandım. Devlet okulunda okuyup birinci olmak çok ayrı bir mutluluk. Başarımı, çok çalışmama, aileme ve öğretmenlerime borçluyum" dedi.

    Özden, eğitim hayatını fen lisesinde sürdürmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

    Baba Sadettin Özden ise kızının başarısından mutluluk duyduklarını, devlet okulundan bir öğrencinin tam puan alan öğrenciler arasında yer almasının gururunu yaşadıklarını kaydetti.

    "Çok değil, öz ve düzenli çalışmak önemli"

    İSTANBUL (AA) - Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaşan 16 öğrenciden İrem Tellioğlu, çok değil, öz ve düzenli çalışmanın önemli olduğunu söyledi.

    Fatih Dershanesi'nin Bakırköy şubesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Özel Cevizlibağ Doğa Ortaokulu öğrencisi Tellioğlu, yaşadığı mutluluğu kelimelere dökmekte zorlandığını söyledi.

    Sınav sürecinde anlatılanları iyi dinlediğini, tekrarlar yaptığını ve testler çözerek sınava hazırlandığını belirten Tellioğlu, "Herkes bu sınavı at yarışına benzetiyor ama bence biz öğrenci olmanın gereğini yaptık. İşin sırrı; çok değil, öz ve düzenli çalışmak" diye konuştu.

    Tellioğlu, hergün düzenli çalıştığını anlatarak, "Süre sınırlaması yok, düzenli çalıştım. Sürekli çalışmamalı, arada molalar vermeliyiz. Çeşitli aktiviteler yapmalıyız. Yoksa hiç çalışmak istemeyebiliriz" ifadelerini kullandı.

    İstanbul Erkek Lisesi'ni tercih edeceğini aktaran Tellioğlu, hedefinin Boğaziçi Üniversitesi'nde endüstri mühendisliği bölümünde okumak olduğunu kaydetti.

    Anne Fatma Tellioğlu da kızının başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

    "Çok mutluyuz. Çocuğuma, bu gururu bana yaşattığı için çok teşekkür ediyorum. Hiçbir şekilde zorlamadık, sadece doğru yönlendirmeye çalıştık. Derslerini rahat bir ortamda çalışması için üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalıştık."

    "Tekrarlar ve düzenli çalışmak başarı getirdi"

    Sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaşan Özel Cevizlibağ Doğa Ortaokulu Büşra Erol ise birinciliğin güzel bir his olduğunu belirtti.

    Birinci olmayı çok istediğini aktaran Erol, şöyle devam etti:

    "Ancak kendime bu kadar güvenmiyordum. İyi bir öğrenciydim ama sınavda her şey değişebilir diye düşündüm. Harika bir başarıydı. Öncelikle aileme ve tüm öğretmenlerime teşekkür ederim. Öğrendiklerimi tekrar etmek ve planlı bir şekilde çalışmak beni bu noktaya taşıdı. Arada motivasyonu yükseltmek için sosyal faaliyet de yapmak gerekiyor. Ben arkadaşlarımla bir şeyler yaptım, hobilerim olan kitap okumaya ve müzik dinlemeye vakit ayırdım."

    "Kendimizi sürekli yeniliyoruz"

    Fatih Dershanesi Genel Müdürü Sezai Eyüboğlu, SBS sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, "Belki gelecek yıl bu sınavın ismi değişik olacak. Bugüne kadar çeşitli güncellemeler yapıldı. Süreç ve sınav içeriği değişti. Değişmeyen ve bizi mutlu eden en önemli şey, Fatih Dersanesi'nin başarıdaki istikrarının sürmesi" diye konuştu.

    Eyüboğlu, kurum olarak eğitimdeki değişikliklerle sürekli kendilerini yenilediklerini belirtti.

    Değişikliklere hızla adapte olduklarını anlatan Eyüboğlu, "6, 7 ve 8. sınıfta SBS'de tüm soruları doğru yanıtlayan iki öğrencimiz var; İrem ve Büşra. Bu öğrencilerimiz nazarında sınavı kazanan tüm öğrencileri tebrik ediyorum. Bu yılki sonuçlara göre, 2 OYP ve 2 SBS birincimiz var. Sınavda sadece bir yanlış yaparak büyük başarıya imza atan 15'in üzerinde öğrencimiz var" ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardınan öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle fotoğraf çektirdi.

    Kaynak: Haber7 ajanslar





    Türkiye SBS birincilerinin başarı sırları Yorumları