Hem okuma yazma, hem de Kuran öğrendiler   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 02-26-2013 (13:26)   Son Mesaj: 02-26-2013 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    02-26-2013

    Hem okuma yazma, hem de Kuran öğrendiler

    Hem okuma yazma, hem de Kuran öğrendiler
    Hem okuma yazma, hem de Kuran öğrendiler

    Erzurum'un Narman İlçesi Halk Eğitim Merkezinde Kuran Kursu hocası olan Şuheda Can, kursa gelen kadınların bir çoğuna önce okuma yazma, daha sonra Kuran okumayı öğretti.

    Erzurum'un Narman İlçesi Halk Eğitim Merkezinde Kuran Kursu hocası olan Şuheda Can, kursa gelen kadınların bir çoğuna önce okuma yazma, daha sonra Kuran okumayı öğretti. Narman Halk Eğitim Merkezinde Kuran Kursu hocası Şuheda Can, 7 ay önce kursa gelen kadınlarının bir çoğunun okuma yazma bilmediğini öğrendi. Bunun üzerine 23 yaşındaki genç eğitmen, ilk olarak yaşları 30 ila 60 arasında değişen kadınlara okuma-yazma, daha sonra da Kuran okumayı öğretti. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Şuheda Can, tahtanın yarısına Arapça, yarısına Türkçe alfabeyi yazdığını 7 aydır günde 3 saat çalıştıklarını söyledi.

    Şuheda Can, "Kuran kursuna gelen kadınların isimlerini ve hadisleri Türkçe yazmasını istedim. Ancak birçoğu yazamadı. Okuma-yazma bilmediklerini anladım. Alfabeden başlayarak onlara okumayı yazmayı öğrettim. Şimdi hepsi çok güzel yazıp okuyabiliyor. Bu kadarını ben de beklemiyordum. Çok azimliler. Akşamları evime gelenler bile oluyor. Onlara hikaye kitapları aldım. Her gün verdiğim ödevi yapıp geliyorlar. Daha sonra da Kuran-ı Kerim okumayı öğrettim. Ayetlerin anlamını yazmalarını istiyorum. Böylece öğrendiklerini pekiştiriyorlar. Hz. Ali 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyor. Yani bir harf öğretmek o kadar önemli. Çevremizde okuma-yazma bilemeyenlere karşı duyarlı olup, onlara bildiklerimizi öğretelim" diye konuştu.

    Evli ve üç çocuk annesi 50 yaşındaki Şükran Akay, kursa Kuran öğrenmek için geldiğini belirterek "Hocamız, benden ismimi yazmamı istemişti. Ancak yazamadım. Çok da utandım. Sınıfta benim gibi bir sürü kişi vardı. Okuma yazma öğretti. Akşam evde bile ders çalışıyorum. Sürekli kitap okuyorum. Ayrıca hadislerin, surelerin Türkçe anlamını da yazıyorum. İsmimi de çok güzel bir şekilde yazabiliyorum" dedi.

    [COLOR="#efefef; font-family: 'Lucida Grande', Verdana, Arial, 'Bitstream Vera Sans', sans-serif; font-weight: bold; line-height: normal"]
    [/COLOR] Kaynak: DHA





    Hem okuma yazma, hem de Kuran öğrendiler Yorumları