Marifetname'yi anlayana otomobil hediye   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 02-07-2013 (13:26)   Son Mesaj: 02-07-2013 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 815  

    02-07-2013

    Marifetname'yi anlayana otomobil hediye

    Marifetname'yi anlayana otomobil hediye
    Marifetname'yi anlayana otomobil hediye

    Siirt ilginç bir okuma kampanyasına ev sahipliği yapıyor. Kampanyada İbrahim Hakkı Hazretleri'nin Marifetname kitabını anlayana otomobil hediye edilecek.

    Siirt ilginç bir okuma kampanyasına ev sahipliği yapıyor. Kampanyada İbrahim Hakkı Hazretleri'nin Marifetname kitabını anlayana otomobil hediye edilecek. Siirt'te İbrahim Hakkı Hazretleri'ne ait ''Marifetname'' adlı kitabı okuyanlar arasında yapılacak sınavda kitabı en iyi anladığı belirlenen kişi otomobil ile ödüllendirilecek.

    ''7'den 70'e Siirt Okuyor'' kampanyası kapsamında yürütülen ''Siirt Okumayı Seviyor'' projesi Siirt'te tanıtıldı.

    Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ahmet Aydın, düzenledikleri kampanyaya başvuracak ilk bin kişiye kitabı hediye edeceklerini ifade ederek, isteyenlerin ise kitabı kendisinin temin edebileceğini söyledi.

    Aydın, kampanya ile ilgili olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, ''Amacımız, hakikaten çok önemli olan bu kitabın gençlerimiz tarafından anlaşılmasını sağlamaktır. İstiyoruz ki Siirt Marifetname adlı kitabı okusun ve böylece hem Aydınlar (Tillo) ilçesini hem de İbrahim Hakkı Hazretleri'ni tanıtalım, bu sayede okumayı da daha cazip hale getirelim'' dedi.

    Kampanyanın koordinatörü Sedat Özvural ise, 1 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilecek yarışmaya 18 yaşından gün almış herkesin katılabileceğini söyledi.

    Yarışmaya katılmak isteyenlerin başvurularını 1 Nisan'a kadar yapabileceğini ifade eden Özvural, şöyle dedi:

    ''Yarışmaya katılacakların daha sonra başvuru çıktıları ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor. Başvuruda bulunan ilk bin kişiye Marifetname adlı eseri ücretsiz olarak vereceğiz. Kitabı okuyanların katılacağı yazılı sınav, 1 Haziran'da yapılacak. Bu sınavda ilk 20'ye girenler 10 Haziran'da Vali Ahmet Aydın ile Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'ın da aralarında bulunduğu bir komisyon tarafından mülakata alınacak. Bu mülakat sonunda birinci olan yarışmacıya otomobil, ikinciye buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerinden oluşan üçlü set, üçüncüye diz üstü bilgisayar, ilk 20'ye girenlere de birer çeyrek altın verilecek'' diye konuştu.

    Özvural, bu eğitim ve öğretim yılı boyunca uygulanacak yarışmada iki milyon kitabın okunmasının hedeflendiğini ifade ederek, bugüne kadar okullar, cezaevleri ve kamu kurumlarında 858 bin 250 kitabın okunduğunu belirtti.

    Konuşmaların ardından Vali Aydın, projenin başlatıldığını duyurdu. Projeye ilk başvuruyu yapan basın mensuplarına Vali Aydın tarafından Marifetname kitabı verildi.

    Kaynak: AA





    Marifetname'yi anlayana otomobil hediye Yorumları