Çocukları okula aç göndermeyin   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 12-22-2012 (13:28)   Son Mesaj: 12-22-2012 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    12-22-2012

    Çocukları okula aç göndermeyin

    Çocukları okula aç göndermeyin
    Çocukları okula aç göndermeyin

    Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Özcan, okul çağı çocukların beslenmesinin özellikle zihinsel fonksiyonları güçlendirmek ve dolaşım sistemini güçlendirmek açısından önem taşıdığını söyledi.

    Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Özcan, okul çağı çocukların beslenmesinin özellikle zihinsel fonksiyonları güçlendirmek ve dolaşım sistemini güçlendirmek açısından önem taşıdığını söyledi. Uzm. Dr. Özcan, ?Çocuklarınızı muhakkak okula göndermeden önce doyurun.? dedi.

    Uzman Dr. İsmail Özcan'a göre; peynir, süt, yoğurt, balık, tavuk, sığır eti, kuru baklagiller, meyve, sebze gibi gıdalar, beslenmenin temel taşlarını oluşturuyor. Bu gıdaların eksikliğinin iştah azalması, sindirim bozukluğu, baş ağrısı, ağız içi yaralar, kansızlık, uyku bozukluğu gibi sorunlara yol açabiliyor. Dr. Özcan: ?Okul çağı çocukların beslenmesini mevsimlere göre düzenlemek büyük önem taşıyor. Zira, özellikle sonbaharda, çocukların vücut direncini artıracak hastalıklara yakalanmasını önleyecek gıdalara mutlaka ağırlık verilmeli. Bu mevsimde meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmeli. Bu grupta özellikle portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi meyvelere ağırlık verilmeli. Sebze olarak da taze fasulye, ıspanak, maydanoz, domates, patates, sivri biber, salatalık gibi sebzeler tercih edilmeli. Çocuklarda beslenmenin mevsimsel ürünlere göre düzenlenmesi, anne babalara da büyük kolaylık sağlar. Bu besinlerin yemeklerden bir saat sonra ara öğün olarak tüketilmesi en çok tercih ettiğimiz tüketim şekillerinden. C vitamini deposu olarak da adlandırılan bu besinler bağışıklık sistemini korudukları için mutlaka alınmalı.? dedi.

    Kaynak: CİHAN





    Çocukları okula aç göndermeyin Yorumları