Laik miyiz Değil miyiz ?

mhmt´isimli üyeden Alıntı Acaba mı Hocam ?? Böyle olduğunu sanmıyorum. Eğer bu şekilde olsaydı, günümüzde sizin laikliğin gelmesine sebep dedikleriniz kalktığı için, laikliğinde kalkması lazımdı. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kalbı kardelenden alıntıdır.- ---- GELELİM ...



  1. Alt 07-18-2009, 18:22 #11
    kalbi kardelen Mesajlar: 130
    mhmt´isimli üyeden Alıntı
    Acaba mı Hocam ??
    Böyle olduğunu sanmıyorum. Eğer bu şekilde olsaydı, günümüzde sizin laikliğin gelmesine sebep dedikleriniz kalktığı için, laikliğinde kalkması lazımdı.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kalbı kardelenden alıntıdır.-
    ----
    GELELİM SIZIN DIN SORUNU DEDİĞİNİZ ;ŞEYH SAID AYAKLANMASININ
    AYRINTILARINA

    ıRAK'I almak ısteyen ıngılızler musul sorununu başımıza açtılar.Ama dırek musul üzerinde propaganda larına ara verip,din elden gidiyor şeklinde şeyh saıd ayaklanmasını çıkardılar.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------mhmt alıntıdır.

    Şeyh Sait ayaklanmasının Din sömürü ve İngiliz ajanlığı ya da destekçiliği olduğunu söyleyen Tarih kitaplarında delil var mı? Yoksa sadece yorum mu?


    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kalbı kardelen den alıntıdır.


    Şeyh Sait olayının ayrıca İngilizlerle de ilgisi vardı. Lozan’da halledilmeyen Musul sorununun 1924 yılında İstanbul’da toplanan İngiliz Konferansının sonuç vermemesi üzerine, Milletler Cemiyeti’ne götürülmesi gerekliydi. İngiltere bir taraftan Musul halkının Türkiye ile birleşmek isteğini önlerken, diğer taraftan da Türkiye dahilinde, isyan ve kargaşalık çıkararak Türkiye’nin siyasal istikrarını sarsmaya çalışıyordu. Bu sırada kurulan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası, kısa zamanda padişah taraftarı şeriatçı ne kadar muhalif varsa hepsini içine almıştı. Sıkı ve sert tedbirler alınması zorunluluğu ile Ali Fethi Bey (Okyar) Başbakanlık görevinden ayrılmış, yeni hükümeti İsmet Paşa kurmuştu. Güvenoyu alan yeni hükümetin ilk işi, isyan karşısında hükümete yetkiler veren Takrir-i Sükun Kanunu ve biri Ankara’da diğeri isyan bölgesinde olmak üzere iki tane İstiklal Mahkemesi kurulması hakkındaki kanunu, TBMM’nden çıkarmak olmuştur.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kalbı kardelen den alıntıdır.

    Öncelikle cevap yazdığınız içn yenıden,çok teşekür ederim.

    Yukarıda bır soru sormuşsunuz.

    Şeyh said ayaklanmasının ,musul sorunu ıle bır alakası varmı nerede yazıyo şeklınde ,yoksa bu bır yorum mu?

    Size cevap yazmak içn ,kesınlıkle emın olduğum halde ,bırde internetten bulup alıntı yaptım.
    Yukarıda okuduğunuz alıntı,sorunuzun cevabı olabılır mı?

    Sevgilerimle.....

    Unnecessary bunu beğendi.
  2. Alt 07-18-2009, 18:45 #12
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Elhamdülillah ben müslümanim. Laik olan devlettir ve devlet benim hayatimdaki dünyevi gayelerimden birkacbinden bir tane arac olup benim hayat safimda cok fazla yer kaplamamaktadir.

    Unnecessary ve kalbi kardelen bunu beğendiler.
  3. Alt 07-18-2009, 19:15 #13
    kalbi kardelen Mesajlar: 130
    sevgil mhmt size açıklayıcı bılgilerinizden dolayı teşekür ederim,amacım sıze mualefet olmak değil,ancak ben tam bır tarıh koliğim.

    okulyıllarıda ,ozamanlar onluk sıstem vardı,Tarıh notumum 7 ye düştüğünü ,matematığiminde^
    3'e çıktığını bılmem

    Bana tarıhı anlat desenız ve bırgün yanımda kalsanız,bırsonraki gün, eminim benım çok işim vardı hoşçakal derdiniz.

    Ama sıkı münazaracı olduğunuz kesin ,valla tebrık ederim.Ben tarıhı çok sevıyorum.Tarıhı sevenleride.

    Aslında sızınle bırde beyını yıkanmak için dışarı götürülenlerin münazarasını yapmak isterim.

    mhmt ve Unnecessary bunu beğendiler.
  4. Alt 07-18-2009, 20:11 #14
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Ben tarihi sizin kadar bilmem.
    Allah ilminizi artırsın. Ben, hocasına göre tarih dersini sevip sevmememe dönemleri yaşadım
    ...

    Şimdi, konu Laiklik üzerinden daraldı ve Şeyh Said'e kilitlendik.
    Şeyh Said meselesinde, siz haklı olsanız ya da ben haklı olsam çok bişey farketmez. Çünkü, Laiklik meselesinin tek olayı Şeyh Said değildir.

    Ama yine de bu konuyla ilgili bir kaç mesele var.
    Şeyh Said hakkında astığınız yazı için sağolun. Lakin bu konu bir delil teşkil etmiyor. Sadece olayların yorumlanışı, Şeyh Said'in Dini istismar ettiğini ve İngilizlerin oyunuyla isyan ettiğini söylüyor. Ama bir delil, belge yok. Ya da bununla ilgili bir konuşma.

    Bakın İsmet İnönü, bu isyandan sonra hatıratlarında ne demiş:
    "Şeyh Said isyanını doğrudan doğruya İngilizlerin ha*zırladığı veya meydana çıkardığı hakkında kesin deliller bu*lunamamıştır.." (İsmet İnönü, Hatıralar, Bilgi Yayınevi, Ankara, 1987, c.2, sh. 202.)

    Ayrıca, İstiklal Mahkemesinde Şeyh Said İsyan etmesindeki amacı açıklıyor:
    "Kıyamınızın esbabı nedir? Onu söyleyiniz.
    Şeriat meselesi. Bir de Sebilurreşad'ın yazdıkları hid*detimizi arttırıyordu. Ben bu fikri, yazı ile halletmek için gidip münakaşayı ilmiye yapayım dedim ve bâzı rüfeka bulmak is*tiyordum. Fakat kader-i ilâhî beni Piran 'a sürükledi.

    İsyan hareketini nasıl düşündünüz? Nasıl buldunuz, sizi teşvik edenler var mı?
    Hâşâ, ilham... İlham vaki olmadı. Kitaplarda gördük. İmam ne vakit Sedat'ın ahkâmını icra etmezse, üzerine kıyam vacibdir. Hükümete Şeriat meselesini anlatmak istedik. Hiç ol*mazsa bt kısmının icrasını talep edecektik. Allah'ın kaderi beni bu işe düşürdü. İçine bir düştüm, bir daha çıkamadım.

    Bu kıyamın hiç şartı yok mu ? Bunun şartları nedfr?
    Şartları bilmiyorum. Şer'an vacib diye biliyorum.
    (Şeyh Said İsyanı, Ahmet Süreyya, Dünya Gazetesi, Tef. No: 58 vd'dan naklen İlhamı Araş, Adım Şeyh Said, İst. 1994, sh. 115-117.)

    İfadesinde, devamla niyetini, yaptığı vaazla da açıklar:
    "Köyde hükümetin îslâm dinine aykırı bazı hareketlerini ele alarak vaaz verdim ve dedim ki: "Medreseler kapatıldı, din ve vakıflar bakanlığı kaldırıldı ve din mektepleri Milli Eğitime bağlandı. Gazetelerde birtakım dinsiz yazar*lar dine hakaret etmeye, Peygamberimize dil uzatmaya cür'et ediyorlar. Ben, bugün elimden gelse, bizzat dö*vüşmeye başlar ve dinin yükseltilmesine gayret eder*dim." İsyan hakkında hiçbir taraftan telkin gelmedi, isyanı kendi düşüncem, kanaatim ve mefkuremde tasavvur ve tasmim etmiştim. Çalışmalarımı da tek başıma yaptım. Zaten Piran'da verdiğim bu vaaz üzerine de mefkuremi icraya karar verdim."
    (Behçet Cemaİ, Şeyh Said İsyanı, Sel yayınlan, İst. 1955, sh.24.)

    Bu kısım Şeyh Said ile ilgili olan kısımdı.
    ...

    Laiklik meselesine gelirsek..

    O dönemde yaşayan halkın büyük bir çoğunluğu, Cumhuriyet döneminde çok partili hayata geçiş denemesinin ilk adımı olan TCF'na denen akın akın geçmek istedi, sizce? Hem de Mustafa Kemal hayatta olmasına rağmen ve Halk Fırkası varken? Sonra, TCF Şeyh Said isyanı sebep gösterilerek kapatıldı.

    Kapatılmasına bir sebepte parti programındaki 6. madde olarak gösterilmiştir: "Fırka, efkâr ve itikadat-ı diniyyeye hürmetkardır" Bu maddenin ters olan yanı var mıdır sizce? Mesela, laikliğer ters mi?

    selametle..

    Unnecessary ve kalbi kardelen bunu beğendiler.
  5. Alt 07-18-2009, 20:43 #15
    Unnecessary Mesajlar: 726
    Selamun aleyküm..
    Öncelikle herkezin yazdığını çok ayrıntısına girmeden okudum kaba bir şekilde geçtim baya derine inilmiş ne güzel ! fakat bunları hep tarih dersinde hocalarımız anlatırdı ve bana hep ninni gibi gelirdi ezber sevmediğim için ınkılap ve tarih dersinde hep kopya çekerdim neden? çünkü tarihimi bana çok yanlış anlattıklarına inanırdım belkide hep yalan dolan kandırmaca bence
    neden böyle belkide laiklik kavramını sevmediğim için
    acaba laiklik bu kalıplaşmış şeyler dışında bir şey mi
    bence laiklikk sadece yıkma politikası!!

    ben laikliğin her türlüsüne karşıyım Laik ise bir insan Müslüman olamaz!
    çünkü laik olan insan egemenliğin kayıtsız şartsız milletindir politikasını ilelebet müdafa etmesi gerekiyor ve atatürk'e sahip çıkması gerekiyor vallahi benim kellem gitse yapmam!
    Laiklik sadece tağut Laiklik misyonu bir oyun bu 6 ilkeden sadece biri ve en adisi bence ..

    kalbi kardelen bunu beğendi.
  6. Alt 07-19-2009, 08:52 #16
    kalbi kardelen Mesajlar: 130
    Bugün ellerimizi semaya açalım
    Bugün günahlardan olabıldığince kaçalım
    Bugün engizli incilerimizi,onun içn saçalım.
    Çünkü bugün kandil,
    Tüm sitenın mıraç kandilini kutlarım.


    MİRAÇLA GELEN HEDİYELER.



    Birincisi:
    Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam bütün iman hakikatlerini gözleriyle gördü. Melekleri, Cenneti, âhireti, hattâ Cenab-ı Hakkın cemâlini gözleriyle müşahede etti. Sözlerinde ve vaadinde en küçük bir hilafı, aksi beyanı olmayan o yüce insan mü'min ruhlara manen şöyle diyordu: “Sizin inandığınız, melekleri, âhireti, Rabbinizin Nur cemâlini bizzat gördüm; bu iman esasları vardır, mevcuttur; tereddüt ve şüphe etmeyiniz.” Böylece mü'minler sonsuz bir imana ermenin saadetine kavuştular.



    İkincisi:
    İnsan herşeyi merak ediyor. Ayda hayat var mı, yok mu diye araştırıyor. Halbuki Ay O Ezelî Sultanın memleketinde ancak bir sinek kadar yer kaplıyor.
    Mü'minler merak ediyorlar. “Rabbimiz bizden ne istiyor? Acaba ne yaparsak Rabbimiz bizden razı olur? Bir yolunu bulsak da doğrudan doğruya Rabbimizle muhatap olsak, bizden ne istiyor, anlasaydık” derken, İki Cihan Serveri yetmiş bin perde arkasından ezel ve ebed Sultanının razı olacağı amelleri Miraç meyvesi olarak getirdi beşere hediye etti. Bu hediye başta namaz olmak üzere İslâmın diğer esasları ve ibadetleridir.


    Üçüncüsü:
    Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam ebedî saadet definesinin anahtarını alıp getirmiş, cinlere ve insanlara hediye etmiştir. Peygamber Efendimiz kendi gözüyle Cenneti görmüş, sonsuz saadetin varlığını müşahede etmiş ve bu büyük müjdeyi haber vermiştir. Öyle ki, bir adama idam edileceği anda affedilerek padişahın yakınında bir saray verilse ne kadar sevinir.
    Öyle de bütün cinler ve insanlar sayısınca toplu bir müjde olan bu sevinç ne kadar önemli ve değerlidir.


    Dördüncüsü:
    Peygamber Efendimiz Miraçta Cenab-ı Hakkın cemalini görme nimetini tattı. Bu manevi nimetin Cennette mü'minlere de nasip olacağı müjdesini verdi. “Ayın on dördünü nasıl açıkça gözünüzle görüyorsanız, Rabbinizi de öyle Cennette apaçık göreceksiniz” buyurarak bu ezelî müjdeyi bizlere hediye olarak getirdi.


    Beşincisi:
    İnsan kâinatın en kıymetli bir meyvesi ve Kâinat Sahibinin en nazlı bir sevgilisi olduğu Miraçla anlaşıldı. Kâinata nisbetle küçük bir varlık, zayıf bir canlı olan insan bu meyve ile öyle bir dereceye çıktı ki, bütün varlıklar üzerinde bir makam ve mevki kazandı. Çünkü rütbesiz bir askere, “Sen paşa oldun” dense ne kadar sevinir.
    Öyle de âciz, fani, devamlı ayrılık ve zeval tokadını yiyen biçare insana birden, "Sonsuz ve baki bir Cennette Rahman ve Rahîm olan 'ın rahmetine gireceksin" dendiğinde o insan ne kadar büyük bir mevki ve makama çıkar. Cennette hayal hızında, ruh genişliğinde, akıl akıcılığında, kalbin bütün arzularında Cenab-ı Hakkın ebedi mülkünde seyir ve seyahate erecektir. Cenab-ı Hakkın nur cemalini seyretme nimetini tadacaktır. Böyle bir insanın kalb ve ruhu ne kadar büyük bir sevince kavuşur değil mi? Miraçın bu meyvesi insanın en büyük arzu ve hedefidir. (Bediüzzaman Said Nursî, Sözler, 31. Söz.)

    ************************************************** ************************

    MHMT' cim

    Münazarasını yaptığımız bu davadan çekiliyorum,Çünkü bır kardeş olarak ben senı çok sevdim.

    Kaldıki; Tartih zaten yaşandı bıttı,kaybettıklerimizi kaybettik,Ama izin verirsen,
    münazara konusunu değil, ama senı kazanma arzusundayım.

    Sevgi en büyük nimettir.Sevginin engüzel işlendiği ilahilerden birinin de sözleri yanılmıyosam şöyleydi.

    Ben bır yüzü karayım
    Sana nasıl ,varayım
    Ya kime yalvarayım.
    Meded ya Allah.

    Ömrümü ettim heder
    Bana kulum de yeter


    Ümmet et habıbıne
    Gönüller tabıbıne.
    Rahmeyle.
    Meded YA aLLAH.

    Şu kalbi kardelen kardeşinide dualarında hatırlarsan,benı memnun edersın.

    Bende sızlerı dualarımda ,anıcam inşAllah.

    Sevgilerimle.
    Rahmana emanet ol.

    mhmt ve Unnecessary bunu beğendiler.
  7. Alt 07-19-2009, 13:43 #17
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Bil mukabele Hocam..
    Sizin de Miraç Kandiliniz mübarek olsun..

    Herşeyin Hayırlısı..

    selametle..

    Unnecessary ve kalbi kardelen bunu beğendiler.
  8. Alt 07-19-2009, 13:54 #18
    kalbi kardelen Mesajlar: 130
    mhmt´isimli üyeden Alıntı
    Bil mukabele Hocam..
    Sizin de Miraç Kandiliniz mübarek olsun..

    Herşeyin Hayırlısı..

    selametle..


    Aynı dili konuşanlar değil,Aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır.

    Miraçla aynı duyguyu paylaştık.Dualarda buluştuk.

    Laiklik konusunu izleyenlere duyurulur.

    Unnecessary bunu beğendi.
  9. Alt 07-19-2009, 14:22 #19
    Unnecessary Mesajlar: 726
    Çok güzel çok teşekkürler

    kalbi kardelen bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.