Tüm rezervasyonlar dolu ama uçaklar boş   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-25-2013 (14:25)   Son Mesaj: 09-25-2013 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 720  

    09-25-2013

    Tüm rezervasyonlar dolu ama uçaklar boş

    Tüm rezervasyonlar dolu ama uçaklar boş
    Tüm rezervasyonlar dolu ama uçaklar boş

    Venezuela'da vatandaşlar, hükümetin uyguladığı sıkı döviz politikasını, uçak bileti rezervasyonu ile aşmaya çalışıyor. Hava yolu şirketlerinin tüm uçuş rezervasyonları aylar öncesinden yapılmış olmasına karşın, uçaklar koltukların yarısı boş olarak havalanıyor.

    Venezuela'da vatandaşlar, hükümetin uyguladığı sıkı döviz politikasını, uçak bileti rezervasyonu ile aşmaya çalışıyor. Hava yolu şirketlerinin tüm uçuş rezervasyonları aylar öncesinden yapılmış olmasına karşın, uçaklar koltukların yarısı boş olarak havalanıyor. Hugo Chavez'in 2003'de uygulamaya koyduğu döviz kontrolü uygulamasından 10 sene sonra ülkede, resmi ve kara borsa döviz oranları arasındaki farklılık tavan yapmış durumda. Amerikan doları, karaborsa da hükümetin belirlediği 6.3 Bolivar'ın yedi kat üzerinde alıcı bulabiliyor.

    Ancak Venezuelaların devletin belirlediği fiyat üzerinden alabileceği dolar sınırlı. Bununla birlikte hükümet yurtdışına seyahat edenlere 3 bin dolara kadar döviz alma hakkı tanıyor. Bunun için gerekli olan tek şey geçerli bir hava yolu bileti. Vatandaşlar, kara borsadan yüksek fiyattan döviz almak yerine uçak bileti alıyor. Bu yüzden ucuz ve yakın mesafe uçuşların yapıldığı hatlarda tüm rezervasyonlar aylar öncesinde dolmuş oluyor.

    Ayrıca yurt dışına uçanlar da alış veriş yapmak yerine kredi kartlarını kullanarak ülkeye dolaylı şekilde döviz sokup, bunu kara borsada fahiş fiyatlardan satabiliyorlar.

    Kaynak: İHA





    Tüm rezervasyonlar dolu ama uçaklar boş Yorumları