York Düşesi Ferguson Türkiye'den özür diledi   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 09-20-2013 (16:28)   Son Mesaj: 09-20-2013 (16:28)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    09-20-2013

    York Düşesi Ferguson Türkiye'den özür diledi

    York Düşesi Ferguson Türkiye'den özür diledi
    York Düşesi Ferguson Türkiye'den özür diledi

    Ankara Saray ve İstanbul Zeytinburnu Çocuk Esirgeme kurumlarında gizli çekim yapan ve İngiltere'de yayınlatan York Düşesi Sarah Ferguson'un, Türkiye'den özür dilediği ortaya çıktı.

    Ankara Saray ve İstanbul Zeytinburnu Çocuk Esirgeme kurumlarında gizli çekim yapan ve İngiltere'de yayınlatan York Düşesi Sarah Ferguson'un, Türkiye'den özür dilediği ortaya çıktı. Uğur Becekli'nin haberi

    Ferguson, Türkiye'ye gelerek yaptığı gizli çekimleri, İngiliz ITN televizyonunda yayınlamıştı. Türkiye, gizli çekimlerle ilgili yargı sürecini başlatınca, Ferguson zor durumda kaldı. Ferguson'u bir yandan Ankara 2'nci. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılayan Türkiye, diğer yandan da "suçluların iadesi" anlaşması gereği, Ferguson'u hareket edemez hale getirdi. Türkiye ile iade anlaşması bulunan ABD'ye gitmekte sorun yaşayan Ferguson, 22 yıla kadar hapis cezası ile yargılandığı davadan çıkış yolunu özür dilemekte buldu. Ferguson, amacının Türkiye'yi kötü göstermek olmadığını belirterek, özürlerini hem kuruma hem de yargıya bildirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı SHÇEK de tavrını yumuşattı.

    PAKET KURTARDI

    York Düşesi'ni asıl kurtaran ise '3'üncü Yargı Paketi' olarak bilinen düzenleme oldu. Ankara 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi, 'görevsizlik kararı' vererek, dava dosyasını asliye ceza mahkemesine gönderdi. Ferguson'un avukatı, basın yayın yoluyla işlenmiş suçlarda üst sınırın 5 yıl olması durumunda kovuşturmanın ertelenmesine ilişkin hükmü hatırlatarak, erteleme istedi. Ferguson'un Ankara 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen davası ertelendi. Ferguson, Türkiye'de 2015 Kasım'ına kadar suç işlemezse, bu dosya da kapatılmış olacak.

    Kaynak: SABAH





    York Düşesi Ferguson Türkiye'den özür diledi Yorumları