Mısır'da İhvan'ı bitirme operasyonu   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 09-19-2013 (16:28)   Son Mesaj: 09-19-2013 (16:28)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    09-19-2013

    Mısır'da İhvan'ı bitirme operasyonu

    Mısır'da İhvan'ı bitirme operasyonu
    Mısır'da İhvan'ı bitirme operasyonu

    Mısır'da darbe yönetimine bağlı asker ve polisler, Kahire'nin batısındaki Giza Valiliğine bağlı Kirdase kentine geniş çaplı operasyon başlattı. Darbeciler operasyona Kirdase'de Emniyet Müdür Yardımcısının öldürülmesini gerekçe gösteriyor.

    Mısır'da darbe yönetimine bağlı asker ve polisler, Kahire'nin batısındaki Giza Valiliğine bağlı Kirdase kentine geniş çaplı operasyon başlattı. Darbeciler operasyona Kirdase'de Emniyet Müdür Yardımcısının öldürülmesini gerekçe gösteriyor. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Taha Dağlı'nın haberi

    Bölgede bir kilise ile bir polis merkezine saldırı düzenlenmişti. Bu saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı yaralanmış daha sonra da hayatını kaybetmişti. Darbe yönetimi saldırının Mursi yanlıları tarafından gerçekleştirildiği iddiasını savunuyor.

    Mısır Devlet Televizyonu bu sabah polis müdürünün öldürüldüğü saldırının görüntülerini yayınladı.
    Ancak Darbeyi Ret Koalisyonu bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Darbe karşıtları, söz konusu kilise ve polis merkezine yönelik saldırıların çeteler tarafından gerçekleştirildiğini, faturanın ise Müslüman Kardeşler Teşkilatına kesilmek istendiğini duyurdu.

    Darbeyi Ret Koalisyonu ayrıca Kirdase kentinin 3 Temmuz'daki darbe sürecinden bu yana barışçıl eylemlere sahne olduğunu bugüne kadar bölgede hiçbir silahlı saldırı meydana gelmediğine vurgu yaptı.

    Bölgede şu an tansiyon dorukta. Kent askeri araçlarla kuşatıldı. Müslüman Kardeşler Teşkilatı ile ona bağlı siyasi parti olan Hürriyet Adalet Partisinin üyelerinin de aralarında bulunduğu en az 32 kişi göz altına alındı.
    Darbeciler operasyon öncesi Kirdase halkına duyurular yaparak, "kenti terk edin" çağrısında bulundu.
    Mısır Devlet Televizyonu operasyonun başlamasının ardından kentte güvenlik güçlerine taş atan sivillerin görüntülerine yer verdi.

    Kirdase'de ayrıca silah sesleri duyuldu, askerlerin bir çok noktaya ateş açtığı görüldü.



    Kaynak: Haber7





    Mısır'da İhvan'ı bitirme operasyonu Yorumları