Küçük kızlara güzellik yarışması yasağı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 09-18-2013 (16:29)   Son Mesaj: 09-18-2013 (16:29)    Cevap: 0    Gösterim: 650  

    09-18-2013

    Küçük kızlara güzellik yarışması yasağı

    Küçük kızlara güzellik yarışması yasağı
    Küçük kızlara güzellik yarışması yasağı

    Fransa'da 16 yaşından küçük kızlar arasında düzenlenen güzellik yarışmaları yasaklandı. Fransız Senatosu'nda görüşülen yasa tasarısı, 146 hayır oyuna karşılık 196 senatörün desteğiyle kabul edildi.

    Fransa'da 16 yaşından küçük kızlar arasında düzenlenen güzellik yarışmaları yasaklandı. Fransız Senatosu'nda görüşülen yasa tasarısı, 146 hayır oyuna karşılık 196 senatörün desteğiyle kabul edildi. Kadın-erkek eşitliği ile ilgili hazırlanan yasa tasarısına eklenen madde, 16 yaşından küçük çocuklar için güzellik yarışması düzenleyen organizatörlere ağır cezalar getiriyor. Buna göre bu yarışmaları düzenleyenler 2 yıl hapis, 30 bin Euro da para cezasıyla cezalandırılabilecekler.

    Yasanın mimarı Eski Spor Bakanı ve Paris Senatörü, Chantal Jouanno, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kızlarımızın suistimal edilmesine izin vermeyeceğiz. Ticari çıkarları toplumun çıkarlarının önüne koymayacağız." diye konuştu.

    Jouanno'nun küçük kız çocuklarının manken olarak kullanılmaması için hazırladığı yasa tasarısı ise Senato'da kabul edilmedi.

    Kaynak: CİHAN





    Küçük kızlara güzellik yarışması yasağı Yorumları