Bu sefer 'vakum' ve 'varil' bombasıyla vurdular   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 09-12-2013 (16:31)   Son Mesaj: 09-12-2013 (16:31)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    09-12-2013

    Bu sefer 'vakum' ve 'varil' bombasıyla vurdular

    Bu sefer 'vakum' ve 'varil' bombasıyla vurdular
    Bu sefer 'vakum' ve 'varil' bombasıyla vurdular

    Suriye Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının Halep'e bağlı el-Bab beldesindeki yerleşim yerlerine "vakum" ve "varil" bombası atması sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

    Suriye Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının Halep'e bağlı el-Bab beldesindeki yerleşim yerlerine "vakum" ve "varil" bombası atması sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının beldedeki yerleşim yerlerini "vakum" ve varil" bombasıyla vurması sonucunda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 4 kişinin öldüğü ve çok sayıda da kişinin yaralandığı belirtildi.

    Enkaz altından çok sayıda yaralının çıkartıldığı ve bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu ifade edilen açıklamada, beldeye Halep'teki Kuveyris askeri havaalanından da topçu ateşiyle saldırı düzenlendiği dile getirildi.

    Dün el-Bab beldesinde bir sahra hastanesine düzenlenen hava saldırısında 11 kişinin hayatını kaybettiği vurgulanan açıklamada, bombalama sonucunda onlarca evin hasar gördüğü kaydedildi.

    Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nin de (LCC) yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Golan tepesindeki Kuneytra kentine bağlı Maalaka köyünde yer alan askeri müfrezenin denetimini sağladığı ve ÖSO ile Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı aktarıldı.

    LCC'nin açıklamasında, silahlı muhaliflerin Halep'in Sıfeyra beldesinde askeri konvoya saldırarak 3 tankın yanı sıra çok sayıda askeri aracı imha ettiği bildirildi.

    Kaynak: AA





    Bu sefer 'vakum' ve 'varil' bombasıyla vurdular Yorumları