Hitler'in sağ kolunu İngiliz ajanlar öldürdü   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-08-2013 (16:29)   Son Mesaj: 09-08-2013 (16:29)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    09-08-2013

    Hitler'in sağ kolunu İngiliz ajanlar öldürdü

    Hitler'in sağ kolunu İngiliz ajanlar öldürdü
    Hitler'in sağ kolunu İngiliz ajanlar öldürdü

    Adolf Hitler'in en yakınındaki isimlerden olan yardımcısı Rudolf Hess'in intihar etmemiş. Hess'in, İngiliz ajanları tarafından kirli ilişkileri açıklamaması için tutuklu bulunduğu cezaevinde öldürüldüğü ortaya çıktı.

    Adolf Hitler'in en yakınındaki isimlerden olan yardımcısı Rudolf Hess'in intihar etmemiş. Hess'in, İngiliz ajanları tarafından kirli ilişkileri açıklamaması için tutuklu bulunduğu cezaevinde öldürüldüğü ortaya çıktı. İkinci Dünya Savaşı'nın en korkunç isimlerinden biri olarak gösterilen, Hitlerin'de sağ kolu ve yardımcısı olarak bilinen Rudolf Hess'in intihar etmediği İngiliz ajanlar tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. İddianın kaynağı ise İngiltere'de yeni açıklanan Scotland Yard raporları. İndependent gazetesinin haberine göre Scotland Yard, Hess'i öldürmek için görevlendirilen 2 ajanın ismini de olayı soruşturan savcıya bildirdi ancak ülkeninin milli menfaatleri gereği soruşturmanın da durdurulmasını önerdi.

    İNTİHAR İDDİASI DA YALANLANDI

    Açıklanan yeni belgelere göre Hess, İngiliz ajanları tarafından 'Bazı kirli savaş suçlarını açıklayabileceği kaygısıyla' infaz edilmiş. Resmi raporlara göre kaldığı cezaevinde telle kendini asan 93 yaşındaki Hess'i öldüren 2 ajanın raporlardan yine güvenlik nedeniyle çıkarıldı. Hess'in intiharının ardından ailesine bıraktığı mektubun da sahte olduğu ve aslında bu mektupların 1941 yılıhnda yazıldığı da ortaya çıktı. İndependent Hess'in öldürülmeseydi kısa bir süre içinde serbest kalabileceğini hatırlatarak başta SSCB olmak üzere pek çok ülkenin bu duruma göre hazırlıklar yaptığını da yazdı.

    UÇAĞIYLA TEK BAŞINA İSKOÇYA'YA UÇTU

    Gazete, Hess'in 2. Dünya Savaşı ile ilgili olarak pek çok kirli bilgiye sahip olduğunu belirttiği haberinde dönemin hükümetinin bu bilgilerin yayılmasını önlemek için Hess'i öldürttüğünü yazdı. İkinci Dünya Savaşı'nın en ilginç olaylarından birine imza atan Hess, 1941 yılında tek başına kullandığı uçakla İskoçya'ya uçmuş ve paraşütle atlamıştı. Ayağını kıran Hess, Churchil ile görüştürülmüştü. İddiaya göre Hess yaklaşan SSCB tehdidine karşı İngiltere'ye 'ittifak' önermişti. Bu önerinin dönemin İngiltere hükümeti tarafından ciddi bir şekilde değerlendirildiği ileri sürülmüştü. Hiçbir zaman doğrulanamayan bu iddialar arasında Nurnberg mahkemelerinde yargılanan Hess, çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çekmek için Spandau cezaevine konmuştu. 'Mahkum 7' kod adlı Hess, 1987 yılında 93yaşındayken hücresinde ölü bulunmuştu.

    MISIR DOĞUMLU NAZİ

    1894 Mısır doğumlu Walter Richard Rudolf Hess, Nazi Almanyası'nın önde gelen isimlerindendi. Aralık 1933'den itibaren SS-Ehrenführer (SS onursal lideri) olarak Obergruppenführer formasını giyme hakkına sahipti. Hitler'in Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'ndeki vekiliydi.Savaşın sön günlerinde kendi kullandığı uçakla İngiltereYe kaçtı. İddialara göre Hitler'e bıraktığı mektupta İngiltere ile barış şartlarını görüşecekti ve eğer başarısız olursa da 'delirdiği' yönünde açıkama yapılmasını istemişti.

    Stargazete





    Hitler'in sağ kolunu İngiliz ajanlar öldürdü Yorumları