Suriye ile ilgili 2 flaş gelişme   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-02-2013 (15:58)   Son Mesaj: 09-02-2013 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    09-02-2013

    Suriye ile ilgili 2 flaş gelişme

    Suriye ile ilgili 2 flaş gelişme
    Suriye ile ilgili 2 flaş gelişme

    Rusya sıcak gelişmelerin yaşanacağı Akdeniz'e istihbarat gemisi gönderme kararı alırken, İsrail ordusu Suriye'ye muhtemel askeri müdahale dolayısıyla göreve çağırdığı yedek askerlerini geri göndermeye başladı.

    Rusya sıcak gelişmelerin yaşanacağı Akdeniz'e istihbarat gemisi gönderme kararı alırken, İsrail ordusu Suriye'ye muhtemel askeri müdahale dolayısıyla göreve çağırdığı yedek askerlerini geri göndermeye başladı. Sivastopol'da bulunan Karadeniz Filosu'na ait SSV-201 Priazovye araştırma gemisi Suriye kıyılarına doğru harekete geçti.

    Interfax'a açıklamada bulunan askeri kaynak, "Priazovye hareketli günlerin yaşandığı Akdeniz'in doğusunda görev yapmak üzere Pazar günü yola çıktı. Mürettebat sıcak çatışmaların yaşandığı bölgede taktik bilgiler elde edecek." bilgisini verdi.

    Kaynak açıklamasında geminin çok özel bir misyonla görevlendirildiğini, bölgede bulunan diğer Rus savaş gemileri ile irtibatlı olmayacağını söyledi. Kaynak, "Priazovye, Akdeniz'de bulunan Rus savaş gemileri ile irtibatlı olmayacak. Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği özel görevi yerine getirecek." dedi.

    Rusya Savunma Bakanlığı açıklamalarla ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmadı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye lideri Beşşar Esed için sıcak bir çatışmaya girmelerinin mümkün olmadığını açıklamıştı.

    Rusya Savunma Bakanlığı geçen hafta yaptığı açıklamada, bölgeye gönderilen savaş gemilerinin planlı bir rotasyon olduğunu, bölgede askeri varlığı artırma çabalarının olmadığını ifade etmişti.

    İSRAİL ÇAĞIRDIĞI YEDEK ASKERLERİNİ GERİ GÖNDERDİ

    İsrail ordu radyosu, ABD Başkanı Barack Obama'nın "Suriye'ye müdahale konusunda Kongre'nin onayını alacağını" belirtmesinden sonra, Suriye'ye muhtemel müdahale nedeniyle göreve çağırılan yedek askerlerin bir bölümünün evlerine gönderilmeye başlandığını duyurdu.

    Haberde, cumartesi günü yerel yönetimlerle bir araya gelen Kuzey Bölgesi Komutanı Yair Golan'ın, bölgedeki askeri birliklerin, Suriye'den gelebilecek her türlü tehdide karşı savunma ve hazırlıklarını paniğe kapılmadan, "Aşırı yedek asker çağırmadan ve sivil sektöre zarar vermeden" tamamlandığını açıkladığı da kaydidildi.

    İsrail kabinesi, Suriye'ye muhtemel müdahale dolayısıyla geçen hafta önlem olarak yedekteki askerlerin bir kısmını göreve çağırmıştı.

    Kaynak: CİHAN





    Suriye ile ilgili 2 flaş gelişme Yorumları