Kerry: Suriye'den sarin gazı bulundu!   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 09-02-2013 (04:57)   Son Mesaj: 09-02-2013 (04:57)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

    09-02-2013

    Kerry: Suriye'den sarin gazı bulundu!

    Kerry: Suriye'den sarin gazı bulundu!
    Kerry: Suriye'den sarin gazı bulundu!

    ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'den alınan örneklerde sarin gazı tespit edildiğini söyledi.

    ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'den alınan örneklerde sarin gazı tespit edildiğini söyledi. Kerry, geçen hafta başkent Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal saldırının ardından toplanan saç ve kan örneklerinde, son 24 saatte kendilerine ulaşan bilgiye göre, sarin gazı kalıntılarının tespit edildiğine işaret etti.

    Kongre'nin Başkan Barack Obama'ya Suriye'ye askeri operasyon düzenlemesi için destek vereceğinden emin olduğunu dile getiren Kerry, Kongre'nin onay vermemesi durumunda Başkan Obama'nın kendi kendine karar alma yetkisine sahip olduğunu belirtti.

    Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i masum insanların üzerinde kimyasal silah kullanan bir "katil" olarak niteleyen Kerry, "Bu, kimyasal silahların yol açtığı akıl almaz dehşetten başka bir şey değil. İşte Esed, kendi halkını bu dehşetle karşı karşıya bıraktı" dedi.

    Kongre'nin, 9 Eylül'de toplanması bekleniyor.

    İran eski Cumhurbaşkanı Esed'i suçladı İran eski Cumhurbaşkanı Ekber Haşemi Rafsancani, Suriye ile ilgili yaptığı açıklamada, İran'ın güçlü müttefiki Suriye'nin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığını ifade etti.





    Kerry: Suriye'den sarin gazı bulundu! Yorumları