Canavar Esed çocukları uykuda yakaladı   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 08-22-2013 (13:29)   Son Mesaj: 08-22-2013 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    08-22-2013

    Canavar Esed çocukları uykuda yakaladı

    Canavar Esed çocukları uykuda yakaladı
    Canavar Esed çocukları uykuda yakaladı

    BM heyeti Suriye'de kimyasal silah ararken Esed dalga geçer gibi sarin gazıyla çoluk çocuk demeden öldürdü. Dünyanın gözü Mısır'a çevrilince Esed fırsatı kaçırmadı ve yataklarında uyuyan çocukları öldürdü. Nasıl mı öldürdü peki?

    BM heyeti Suriye'de kimyasal silah ararken Esed dalga geçer gibi sarin gazıyla çoluk çocuk demeden öldürdü. Dünyanın gözü Mısır'a çevrilince Esed fırsatı kaçırmadı ve yataklarında uyuyan çocukları öldürdü. Nasıl mı öldürdü peki? Esed, Şubat 2011'den bu yana süren iç savaşın en büyük vahşetlerinden birine dün sabaha karşı imza attı. Esed'e bağlı güçler dün 05.30 sularında Şam'ın banliyölerinden Gota bölgesine kimyasal saldırı düzenledi. Saldırıya yataklarında yakalanan çoğunluğu çocuk binden fazla masum sivil hayatını kaybetti, 3 bin 500'den fazla sivil de tedavi altına alındı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

    BM Ä°NCELEME YAPIYORDU

    Saldırının, Suriye'de BM silah denetçilerinin ülkede inceleme baÅŸlattığı döneme denk gelmesi dikkat çekiyor. Pazartesi günü BM kimyasal silah denetçileri Halep'in Han el Aseli bölgesi baÅŸta olmak üzere ülkenin çeÅŸitli yerlerinde kimyasal silah kullanılması ile ilgili incelemelerine baÅŸlamışlardı. Åžam'daki yerel kaynaklar, özellikle Cobar, Zemelka, Erbil, Keferbatma, Hareste, Takba, Doreya, Mazimiye, Cisrin, Duma, Ayınterme'nin geceden itibaren yoÄŸun bombalamaya tabi tutulduÄŸunu ve bu saldırının gün boyu sürdüğünü ifade etti.Â*Åžehit edilenlerin sayısının evlerin kontrol edilmesi ile beraber 4000'e kadar çıkabileceÄŸi belirtiliyor.

    ESED KATLİAMI BÖYLE YAPTI

    SaldırıÂ*2 MÄ°G tipi savaÅŸ uçağıyla gerçekleÅŸtirildi. En az 30 füzenin sivil yerleÅŸim birimlerini hedef alındı.Â*Bölgedeki aktivistler, sabahın erken saatlerinde sivil yerleÅŸim bölgelerine havadan atılan gaz bombaları sebebiyle insanların saldırıya savunmasız ÅŸekilde, uykuda yakalandığı belirtti. Bu sebeple binlerce kiÅŸinin öldüğünü bildiren aktivistler, zehirlenenlerin bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını ifade etti.Â*

    OBAMA 'KİMYASAL SİLAH KIRMIZI ÇİZGİMİZ' DEMİŞTİ[/B]

    ABD Başkanı Barack Obama, geçen yıl yaptığı açıklamada Esad rejimine uyarıda bulunarak, "Suriye 'de kimyasal silahların kullanılması bizim için bir kırmızı çizgi. Böylesi bir durum, olası bir askeri müdahale konusunda hesaplarımı ve denklemimi değiştirir" demişti.





    Canavar Esed çocukları uykuda yakaladı Yorumları