İsrailli vekilden Mescid-i Aksa'da provokatif eylem   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 06-29-2013 (13:34)   Son Mesaj: 06-29-2013 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 387  

    06-29-2013

    İsrailli vekilden Mescid-i Aksa'da provokatif eylem

    İsrailli vekilden Mescid-i Aksa'da provokatif eylem
    İsrailli vekilden Mescid-i Aksa'da provokatif eylem

    İsrail'de iktidar partisi Likut'un aşırı sağcı milletvekili Moshe Feiglin, provokatif Mescid-i Aksa ziyaretlerine bir yenisini ekledi.

    İsrail'de iktidar partisi Likut'un aşırı sağcı milletvekili Moshe Feiglin, provokatif Mescid-i Aksa ziyaretlerine bir yenisini ekledi. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Mustafa Taha Dağlı'nın haberi

    Feiglin 2013'ün Ocak ayından bu yana sık sık Mescid-i Aksa'nın avlusuna giriyor ve yasak olmasına rağmen İbranice dua ediyordu. Mescid-i Aksa ve Kubbetüssahra'nın bulunduğu Haremüşerif'in Yahudilerin ibadetine açılması gerektiğini savunan ve bu konuda kampanya yürüten Feiglin iki gün önce yine Harümeşerif'e girdi.

    Beraberindeki yüz kadar Yahudi yerleşimciyle yaptığı provokatif ziyarete İsrail polisi refakat etti. Feiglin, yanında yahudilerin en eski sembollerinden biri olan Yedi Kollu Şamdan'ı getirdi. Şamdanı bir camekan içinde içeri sokan grup, Haremüşerifin avlusunda, yedi kollu şamdanın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Kaynak: Haber7





    İsrailli vekilden Mescid-i Aksa'da provokatif eylem Yorumları