Chavez'in yemin töreni ertelendi   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 01-09-2013 (14:30)   Son Mesaj: 01-09-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 402  

    01-09-2013

    Chavez'in yemin töreni ertelendi

    Chavez'in yemin töreni ertelendi
    Chavez'in yemin töreni ertelendi

    Venezuela'nın Küba'da kanser tedavisi gören Devlet Başkanı Hugo Chavez'in yemin töreni, parlamento tarafından kabul edilen bir hükümet önergesi ile ileri bir tarihe ertelendi.

    Venezuela'nın Küba'da kanser tedavisi gören Devlet Başkanı Hugo Chavez'in yemin töreni, parlamento tarafından kabul edilen bir hükümet önergesi ile ileri bir tarihe ertelendi. Chavez'in parlamentoda çoğunlukta bulunan müttefikleri, devlet başkanının ileri bir tarihte Yüksek Mahkeme önünde yemin etmesine olanak tanıyan bir hükümet önergesini kabul etti.

    11 Aralık'ta kanserin nüksetmesi üzerine Küba'da dördüncü kez ameliyat masasına yatan Chavez'e karşı olan milletvekilleri ise önergenin yasadışı olduğunu ileri sürdü.

    Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Nicolas Maduro, akciğer enfeksiyonuna bağlı komplikasyonlar için tedavisi hala devam eden Chavez'in 10 Ocak'taki yemin törenine katılamayacağını açıklamıştı.

    Muhalefet, Chavez'in 10 Ocak'ta ülkeye dönmemesi durumunda Meclis Başkanı Diosdado Cabello'nun geçici olarak devlet başkanı olmasını istiyor.

    Ekim ayındaki seçimde üçüncü kez devlet başkanı seçilen 58 yaşındaki Chavez'e, ilk kez Haziran 2011'de kanser teşhisi konulmuştu. Chavez, dört kez ameliyat masasına yatmıştı.

    AA





    Chavez'in yemin töreni ertelendi Yorumları