Mısır'da ölmeden mezara girenlerin şehri   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 12-26-2012 (13:29)   Son Mesaj: 12-26-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 362  

    12-26-2012

    Mısır'da ölmeden mezara girenlerin şehri

    Mısır'da ölmeden mezara girenlerin şehri
    Mısır'da ölmeden mezara girenlerin şehri

    Mısır'ın başkenti Kahire'de mezar evlerden oluşan ayrı bir şehir var. İsmi olmayan bu şehir, Kahire'deki fakirlere ev sahipliği yapıyor.

    Mısır'ın başkenti Kahire'de mezar evlerden oluşan ayrı bir şehir var. İsmi olmayan bu şehir, Kahire'deki fakirlere ev sahipliği yapıyor. Şehrin yoksul insanları, mezarları korumak karşılığında buralarda yaşamaya hak kazanıyor.

    Mısır'daki mezarlardan bazıları toprak altındaki odalardan oluşuyor. Bu odalara aynı aileye mensup kişiler gömülüyor. Erkek ve kadınların farklı odalara gömüldüğü mezar odaların üst kısmında, içerisinde değişik bitki ve çiçeklerin yetiştirildiği ayrı bir oda yer alıyor. Kahire'deki yoksul ve evsiz insanlar, bu tür mezarları korumak karşılığında, mezar sahiplerinden buralarda yaşamak için izin alıyor. Devlet, mezar yeri olduğu için mezar evlere elektrik, su ve kanalizasyon hizmeti vermiyor. Elektrik ve su kaçak olarak temin ediliyor.

    Bu tür evlerde yaşayan Bedriye adındaki bir kadın, beş kişilik ailesiyle beraber aynı mezar evde kalıyor. Altyapısı, elektriği ve suyu olmayan mezar evde yazın kısmen daha rahat olduklarını, kışın ise oldukça zorlandıklarını söylüyor.

    Mezar evlerde yaşayanların tek işi mezar bakımı ve koruması değil. Seyid Hacı adındaki 'mezar ev' sakini aynı zamanda ip üretimiyle uğraşıyor.

    Tarihi ve yeni mezarların bir arada bulunduğu bu bölgenin Memluklar döneminden kalma olduğu ifade ediliyor. Coğrafi olarak da eski Mısır toprakları içinde yer alıyor.

    Kaynak: CİHAN





    Mısır'da ölmeden mezara girenlerin şehri Yorumları