Londra:Yüzlerce Osmanli Eseri acikartirmayla satildi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-17-2010 (17:03)   Son Mesaj: 10-17-2010 (17:03)    Cevap: 0    Gösterim: 790  

    10-17-2010

    Londra:Yüzlerce Osmanli Eseri acikartirmayla satildi...

    Londra'da ünlü müzayede evlerinde açık artırmaya çıkarılan Türk-İslam eserlerine olan ilgi devam ediyor. Christie's Müzayede Evi'ndeki açık artırmada çok sayıda Osmanlı eseri alıcı buldu.

    Geçtiğimiz gün Sotheby's Müzayede Evi'ndeki açık artırmada yüzlerce İslam eseri satışa çıkarılmış ve 7 milyon sterlinlik satış gerçekleştirilmişti. Bir diğer ünlü Müzayede Evi Chirsite's'de açık artırmaya çıkan Türk-İslam eserlerine toplamda 15.9 milyon sterlinlik alıcı çıktı.

    Farklı oturumlar halinde yapılan açık artırma Hint-İslam Dünyası Sanatı, Doğu Kilim ve Halıları, Hint ve İslami Tekstil Sanatı, Osmanlı Kaligrafi Sanatı, Osmanlı El Yazısı Sanatı başlıkları altında gerçekleştirildi. Oturumda daha çok Osmanlı döneminden kalan Kuranı Kerim nüshaları yer aldı.

    Müzayedenin İslami Eserler Bölümü Direktörü William Robinson da İslami eserlere olan ilginin kendilerini memnun ettiğini belirterek bu ilginin her yıl artığını söyledi.




    Londra:Yüzlerce Osmanli Eseri acikartirmayla satildi... Yorumları