Almanya: Hessende doktor basörtülü bayanlari muayene etmiyor...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-17-2010 (16:01)   Son Mesaj: 10-17-2010 (16:01)    Cevap: 0    Gösterim: 817  

    10-17-2010

    Almanya: Hessende doktor basörtülü bayanlari muayene etmiyor...

    Almanya'nın Hessen eyaletinin Waechtersbach kentindeki bir doktor, başörtülü kadınları, Almanca bilmeyenleri ve çocuk sayısı 5'ten fazla olan aileleri muayenehanesine almıyor. "Gelnhaeuser Neuen Zeitung" adlı yerel bir gazetede yer alan habere göre, adı "Dr. P" rumuzuyla verilen doktor, yıllardan beri Müslüman hastaların muayenesinde sorunlar çektiğini öne sürerek, şimdi kendisine göre bazı kurallar koyduğunu ve bunu muayenehanesinde uyguladığını belirtti.

    MESLEK İTİBARINI ZEDELEDİ

    17 yıldır doktorluk yaptığını ve çok sayıda Türk hastasının olduğunu, kapalı ve Almanca konuşmayan hastaların muayenesinin mümkün olmadığını iddia eden doktor, Türklere ve başörtüsü taşıyanlara karşı bir tepkisinin olmadığını da öne sürdü. Hessen Tabipler Odası, doktorun kurallarını 'aşırı tehlikeli' bulduğunu belirterek, bu davranışın da tüm doktorların itibarına zarar verdiğini kaydetti.




    Almanya: Hessende doktor basörtülü bayanlari muayene etmiyor... Yorumları