Viyanda Secim "Ya tutarsa"   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-09-2010 (00:33)   Son Mesaj: 10-09-2010 (00:33)    Cevap: 0    Gösterim: 857  

    10-09-2010

    Viyanda Secim "Ya tutarsa"

    Viyanda Secim "Ya tutarsa"


    2010 Viyana Eyalet seçimlerinde kullanılan her oy göçmenlerin elini güçlendirir.



    Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)-Avusturya Türk kökenli Avusturya vatandaşlarının Viyana Eyalet Meclisi seçimlerine aktif bir şekilde katılmasını sağlamak için yeni bir proje başlattı. “Ya tutarsa“ sloganıyla tüm Viyana’da dağıtılan afişler Türklerin seçimlerde oy kullanarak siyasette aktif hale gelmesini istiyor. Seçimlere katılıma bir davetiye niteliği taşıyan afiş kampanyası herhangi bir partiyi desteklemeksizin sadece oy kullanmayı artırmaya yönelik olarak yapılmakta.

    Türk kökenli Avusturya vatandaşlarının oy kullanmalarının burada yaşayan diğer tüm yabancı vatandaşların oy kullanmalarından daha önemli olduğunu ve buradaki politikada belli değişikliklere ve yönlendirmelere yol açabileceğini savunan UETD, bu yıl Viyana Eyalet Meclisi seçimlerine katilmanın bir mecburiyet olarak hissedilmesi gerektiğini vurguladı.

    Afişlerde 10 Ekim 2010 tarihinde Viyana Eyalet Meclisi için yapılacak olan seçimlere vurgu yapılarak oy kullanma hakkı olan göçmenlerin seçimlere katılmalarını ve bu şekilde siyasette söz sahibi olmalarını amaçlıyor. Bu afiş UETD bünyesinde hazırlanan demokratik hakları kullanmak ve Avusturya toplumuyla bir arada yaşama kültürünü geliştirmek için atılan adımlardan biri. Birlik daha önce de 2006 ve 2008 Federal meclis seçimlerinde, 2009 Avrupa Parlomentosu seçimlerinde ve Eyalet meclisi seçiminde katılımı artırmak için çeşitli projeleri hayata geçirmişti.




    Viyanda Secim "Ya tutarsa" Yorumları