Cocuk sesi gürültü degildir...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-26-2010 (01:34)   Son Mesaj: 08-26-2010 (01:34)    Cevap: 0    Gösterim: 1406  

    08-26-2010

    Cocuk sesi gürültü degildir...

    Almanya'da çocuklar yüksek sesle şarkı söyleyebilecek

    Almanya'da hükümet çocuk gürültüsü yüzünden yapılan şikayetlere ciddi oranda kısıtlamalar getirmek üzere harakete geçti. Federal Aile Bakanlığı Sekreteri Hermann Kues (CDU), "Çocukların gülmesine, şarkı söylemesine ve bağırmalarına karşı vatandaşların tolerans göstermesi ve bunu kabul etmesi olağan bir şey olmalı." şeklinde konuştu.

    Almanya'da nüfusun azalması, daha önce problem olarak görülen birçok sorunun yeniden ele alınmasını beraberinde getiriyor. Çocuk doğumu oranında Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler sıralamasında listenin sonunda yer alan Almanya, ülkede çocuk gürültüsüne karşı vatandaşların şikayetlerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Federal Hükümet, yerleşim yerlerindeki kreş ve çocuk gürültüsüne karşı yapılan şikayetlere ciddi oranda kısıtlama getirecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Federal Aile Bakanlığı Sekreteri Hermann Kues (CDU), "Çocukların gülmesine, şarkı söylemesine ve bağırmalarına karşı vatandaşların tolerans göstermesi ve bunu kabul etmesi olağan bir şey olmalı." şeklinde konuştu. Federal İnşaat ve Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer (CSU) ise, "Çocuk gürültüsü, vatandaşların yasayla korunması gereken zararlı bir çevre etkisi değil." diyerek yapılacak yasal düzenlemenin nedenini ifade etti.

    Federal Çevre Bakanlığı Sekreteri Katherine Reiche (CDU), çocuk dostu bir ülkede oyun bahçelerinden ve kreşlerden rahatsızlık duyulmasının söz konusu olamayacağını belirtti. Federal Hükümet ortakları Hür Demokrat Parti (FDP) ve Birlik Partileri CDU/CSU, geçen yıl hükümet anlaşmasında yasada çocuk gürültüsünün mahkemelere dava açılmasına neden olmayacak şekilde değiştirilmesi kararı almıştı.

    Yetkililerin, yaz tatilinin ardından kolları sıvayacakları ve tüm yerleşim yerlerinde kreşlerin yapılmasına yasal izin vermeyi planladıkları bildirildi. Şimdiye kadar kreş inşası için yerel yönetimlerden özel izin alınması gerekiyordu. Eyaletler Temsilciler Meclisi (Bundesrat) Mart ayında aldığı bir kararla çocuk sesinin gürültü kirliliği olarak algılanmaması yönünde çalışmalar yapılmasını talep etmişti. Ayrıca yerleşim yerlerinde anaokulu açılmasına izin verilmesini istemişti. Bu kapsamda Berlin eyaleti yasal değişikliğe giderek çocuk sesinde dolayı şikayeti zorlaştırmıştı.

    Avrupa İstatistik Dairesi Eurostat, bu yıl Almanya'da ölen vatandaş sayısının doğan çocuk sayısından ve yurt dışına göç eden vatandaşların ülkeye gelenlerden fazla olması nedeniyle ülke nüfusunun 200 bin azaldığını açıklamıştı.




    Cocuk sesi gürültü degildir... Yorumları