Viyana yaz dil kursuna katilan ögrenciler diplomalarini aldilar...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-26-2010 (01:32)   Son Mesaj: 08-26-2010 (01:32)    Cevap: 0    Gösterim: 1097  

    08-26-2010

    Viyana yaz dil kursuna katilan ögrenciler diplomalarini aldilar...

    Viyana belediyesinin ‘SOWIESO MEHR’ sloganı ile okul çağındaki Avusturya’ya yeni gelmiş veya Almanca yetersizliği olan çocuklar için yaz tatilinde hayata geçirdiği dil kursu ve tatil programına 2010 yılında yaşları 7-14 arasında değişen toplam 639 çocuk katıldı.

    Kurslara katılan 100 öğrenci belgelerini 5 Ağustos günü düzenlenen bir törenle Viyana Entegrasyon Bakanı Sandra Frauenberger’den aldılar. Frauenberger törende yaptığı konuşmada dile hakim olmanın sağlıklı iletişim ve birlikte yaşam için en önemli değer olduğunu vurguladı. Frauenberger düzenlenen kursların bir yandan sosyal durumu kötü olan aileler için oldukça uygun fiyata yardımcı ders olduğunu, diğer yandan çalışan anne babalar için çocuklarının tatillerini değerlendirebileceklerini belirtti.

    Öğleden önceleri dil kursuna katılan çocuklar, öğleden sonra spor, kültür ve boş zaman aktivitelerine katıldılar. Boş zaman aktiviteleri arasında Viyana’nın değişik mekanlarına ziyaretler, müze ziyaretleri ve futbol, voleybol, badminton, trampolin zıplama, yüzme gibi sportif faaliyetler yer alıyor. MA17, MA56, Interface Wien, WAT, Sportunion Wien ve Zeit!Raum ile Juvivo dernekleri tarafından organize edilen 2 haftalık kurs için yarım gün katılanlardan 20 EUR, tam gün katılanlardan öğle yemeği dahil olmak üzere 50 EUR talep ediliyor.




    Viyana yaz dil kursuna katilan ögrenciler diplomalarini aldilar... Yorumları