Viyana: Ögrenciler Israilin saldirisini cok anlamli bir sekilde protesto etti....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-10-2010 (23:05)   Son Mesaj: 06-10-2010 (23:05)    Cevap: 0    Gösterim: 1077  

    06-10-2010

    Viyana: Ögrenciler Israilin saldirisini cok anlamli bir sekilde protesto etti....

    İsrail’in, içinde yalnızca sivil Aktivistler bulunan Mavi Marmara isimli Türk gemisine uluslar arası sularda saldırması ve yaşanan Katliam, Viyana’nın en önemli tarihi, turistik mekânlarından olan Stephansplatz da (Stephan Meydanı) bir grup öğrenci tarafından etkili, anlamlı ve aynı zamanda bilgilendirmeye açık bir şekilde protesto edildi.

    Viyana’nın en önemli sembollerinden biri olan 800 yıllık Stephan Katedralinin tam karşısında hiçbir gruba mensup olmayan bir grup öğrenci tarafından Avusturya Hükümetinden 2 gün süreyle izin alınarak Infostandı kuruldu. Standın ön kısmına sembolik gemi Maketi yerleştirildi.

    İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği vahşet fotoğrafları hem Standın çevresine yerleştirildi hem de uygun müzikler eşliğinde LCD ekranda görüntülendi. Bilgilendirmeye dayalı çeşitli dillerde hazırlanmış el ilanları halka dağıtıldı. Halkın ve özellikle turistlerin ilgisinin çok yoğun olduğu ünlü meydanda konu ile ilgili bilgi amaçlı sorulan tüm sorulara cevap verildi.

    Mavi Marmara isimli gemide bulunan Almanya Parlamentosundan Annette GROTH Standı ziyaret ederek yaşanılanları anlattı




    Viyana: Ögrenciler Israilin saldirisini cok anlamli bir sekilde protesto etti.... Yorumları