Köln: Kilise Köln Camiinin insaati icin yardim topladi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-11-2010 (19:45)   Son Mesaj: 02-11-2010 (19:45)    Cevap: 0    Gösterim: 1158  

    02-11-2010

    Köln: Kilise Köln Camiinin insaati icin yardim topladi...

    Vingst St. Theodor Kilisesi'nden Papaz Franz Meurer’nın öncülüğünde Köln Camii'nin inşaatı için toplanan 5 bin Euro, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Uyum Sorumlusu Thomas Kufen’in de katılımıyla düzenlenen törende DİTİB yöneticilerine teslim edildi.


    Köln kentinde bulunan Vingst St. Theodor Kilisesi, inşaatı süren ve Avrupa’nın en büyük ve modern camii olacak Köln Camii için cemaatten yardım toplayarak DİTİB yöneticilerine teslim etti. İki yıl önce Köln Camii tartışmalarının en yoğun olduğu tarihte kilisenin papazı Franz Meurer’nın öncülüğünde toplanmaya başlanan yardım 5 bin Euro’ya ulaştı. Toplanan yardımlar, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Uyum Sorumlusu Thomas Kufen’in de katılımıyla düzenlenen törende DİTİB yöneticilerine teslim edildi. Törene katılan DİTİB Genel Müdürü Mehmet Yıldırım, “Sayın Meurer, en şiddetli tartışların olduğu bir dönemde bu yardımları toplamaya başlamış ve ilk olarak 2 bin Euro bağış yapılmıştır. Şimdi ise 5 bin Euro olmuş. Cami inşaatı için DİTİB adına bu bağışı almaktan dolayı mutluyum” dedi.

    Kilise yönetiminden Michael Paetzold ise, “Bağışımızı teslim etmekten dolayı mutluyum. Kilisemizi inşa eden mimar şimdi bu camii inşa ediyor. Kilisemizin inşaının beşinci yılını kutlarken inşaatı süren başka bir kilise için para toplamayı düşündük. Bir ara buraya geldiğimizde ise bu cami için bağış toplamanın daha doğru olacağına karar verdik. Bizim küçük katkımızın maddi olarak çok önemli olmadığını biliyoruz. Ancak şöyle bir önemi var: Kilise cemaati olarak biz her dini grubun kendi ibadethanesini inşa etme hakkı olduğunu göstermek istedik” dedi. Yaptıkları şeyin Kölnlülerin çok dikkatini çektiğini kaydeden Paetzold, “Bir çok Kölnlü bize yaptığımız şeyin çok güzel bir davranış olduğnu yazdı. Onlar da katkı yaptı ve yardımlar 5 bin Euro’ya ulaştı” dedi. Kilise yönetiminden Margot Gaska ise, “Umuyorum ki; birlikteliğimiz ve birlikte çalışmamız daha da gelişir” dedi.

    KRV Uyum Sorumlusu Thomas Kufen ise, “Eyalet hükümeti olarak bu caminin inşasını büyük bir ilgiyle izliyoruz. Bu caminin, bir açıklık ve diyalog camisi olması hepimiz için çok önemli. Diyalog sadece Müslümanlardan beklenemez. Kilise cemaatlerinin de Müslümanların yanına gitmesi gerekiyor. Sayın Meurer’ya bu bakımdan çok teşekkür ediyorum” dedi.

    DİTİB Dinler ve Kültürlerarası İlişkiler Müdürü Bekir Alboğa ise, “Tek Tanrılı dinler arasındaki bu dayanışma için çok teşekkür ediyorum. Dinlerarası diyalogun başarısızlığa uğradığnı savunanlar bugün hayal kırıklığına uğrayacak. Diyalog için DİTİB’i partner seçenler ise hayal kırıklığına uğramayacak“ dedi.




    Köln: Kilise Köln Camiinin insaati icin yardim topladi... Yorumları