Italya: Ilgi ceken merdiven...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-11-2010 (02:04)   Son Mesaj: 02-11-2010 (02:04)    Cevap: 0    Gösterim: 1423  

    02-11-2010

    Italya: Ilgi ceken merdiven...

    İtalya'nın Milano kentinde metroya iniş merdivenlerine konulan piyano sistemi büyük ilgi çekiyor.


    Metroyu kullanmak için merdivenleri seçenler basamağa ilk bastıklarında çıkan piyano sesi karşısında şaşkınlığa uğruyor. Sonrasında ise zamanı olanlar bildikleri şarkıları bazen kendi başlarına bazen de arkadaşları ile birlikte çalmaya çalışıyor.

    Milano şehri metro işletmeleri ve Milano belediyesi tarafından oluşturulan proje kapsamında kentte yaşayanların ve turistlerin en çok kullandıkları Duomo kilisesi metro durağındaki bir merdivene piyano sistemi yerleştirildi. Düzenek, her basamağa piyanodaki sistemin benzeri şekilde notalar sıralanarak oluşturuldu.

    Müzikten hoşlananların merdivenlerde bildikleri şarkının notalarına göre basamaktan basamağa atlamaktan çekinmemesi ilginç görüntüler ortaya çıkmasına yol açıyor. Okuldan çıkan ya da gezmek için bölgeye gelen gençler merdiven basmaklarıyla çaldıkları parçaları paylaşım sitelerinde yayınıyor.

    Müziği ve müziğin rahatlatıcı etkisini topluma yaymak amacıyla sanat yönetmeni Red Ronnie tarafından geliştirilen proje kapsamında ünlü sanatçılar da Mart ayından itibaren gösteriler yapacak.




    Italya: Ilgi ceken merdiven... Yorumları