avrupayi karistiran cd...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-01-2010 (14:33)   Son Mesaj: 02-01-2010 (14:33)    Cevap: 0    Gösterim: 992  

    02-01-2010

    avrupayi karistiran cd...

    Alman vatandaşı olan 2 bin vergi kaçakçısının bilgilerinin yüklü olduğu bir CD Almanya Maliye Bakanlığı'na satılmak isteniyor. Trilyonluk vergi kaçakçılığını ortaya çıkaracak CD şimdiden ortalığı karıştırdı.

    Alman Maliye Bakanlığı'na yapılan bir teklif sadece iktidarla muhalefet partilerini değil aynı zamanda Almanya ile İsviçre'yi de birbirine düşüreceğe benziyor.

    Adının açıklanmasını istemeyen bir kişi, Almanya'dan vergi kaçırmak için İsviçre bankalarında hesapları bulunan 2 bin Alman vatandaşının isimlerinin yüklü olduğu bir CD'nin elinde olduğunu açıkladı.

    CD İÇİN 2.5 MİLYON EURO İSTENİYOR

    Bu kişi Alman Maliye Bakanlığı'na başvurarak CD'deki bilgileri 2.5 milyon euro karşılığında satabileceğini iddia etti. Vergi kaçakçılığı konusunda çok hassas bir ülke olarak bilinen Almanya'da tartışma işte bu noktada başladı. Muhalefet partisi Sosyal Demokratlar (SPD) Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin CD'yi satın alarak, vergi kaçakçılarını kamuoyuna açıklaması için bastırıyor. İktidardaki Hristiyan Birlik Partisi ile Hür Demokratlar ise, devletin bir sahtekarlığı ortaya çıkarmak için başka bir yasal olmayan yola başvurmaması gerektiğini belirtiyor.

    BANKACILAR BASKI YAPIYOR

    Özellikle iktidar partisi siyasetçileri ve bankacılar, CD'nin satın alınmaması için Schaeuble'ye şimdiden baskı yapmaya başladılar.

    HUKUK DEVLETİ KANUN DIŞI YOLA BAŞVURAMAZ

    Bu tartışmaya İsviçre de uzak kalmadı. İsviçre Cumhurbaşkanı Doris Leuthard, Almanya'yı söz konusu CD'yi satın almaması konusunda uyardı. Leuthard, "Bir hukuk devletinin nasıl ele geçirildiği belli olmayan bilgileri kullanmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

    İsviçre'nin Davos kasabasında devam eden Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan İsviçre Savunma Bakanı Ueli Maurer de, çalınmış bir CD'deki bilgileri satın almak için Almanya'nın para ödemesi halinde bu ülkeye olan güveninin sarsılacağını söyledi




    avrupayi karistiran cd... Yorumları