Graz: Kanserli böbrek nakli....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 12-14-2009 (18:10)   Son Mesaj: 12-14-2009 (18:10)    Cevap: 0    Gösterim: 1557  

    12-14-2009

    Graz: Kanserli böbrek nakli....

    Bu akıllara durgunluk veren skandal Avustralya'da yaşandı.
    Avusturya'da Graz Üniversitesi Kliniği'nde yanlışlıkla kanserli böbrek nakli yapılan bir hasta, iki ay sonra öldü.

    Ölen kişinin yakınları ameliyatı yapan doktorları dava edeceklerini söyledi. Ailenin avukatı Karin Prutsch "Trajediyi düşünebiliyor musunuz, bütün aile uygun bir böbreğin bulunması haberini sabırsızlıkla bekliyor. Sonra böbrek bulunuyor, herkes sevinçten uçuyor. Ve daha sonra hayatının en iyi dönemini yaşayan 57 yaşındaki bir adam, kendisinin olmayan bir kanserden ölüyor." diyerek olayın trajik boyutunu ortaya koydu. Doktorların ameliyattan 12 saat sonra nakil yapılan böbreğin kanserli olduğunu fark ettiğini anlatan Prutsch, ancak böbreğin tekrar alındığında kanserin hastanın bedenine yayıldığını söyledi.

    Böbreğin bağışlandığı LKH Klagenfurt Kliniği yetkilileri ise trafik kazasında ölen donörün kanser hastası olduğunu bilmediklerini kaydetti. Klagenfurt Kliniği yetkilileri, adamı ölüme götürenin bir 'talihsiz olaylar zinciri' olduğunu savundu.




    Graz: Kanserli böbrek nakli.... Yorumları