Ondört Milyar Euro'luk İnsan Ticareti   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-15-2009 (13:17)   Son Mesaj: 10-15-2009 (22:32)    Cevap: 1    Gösterim: 1576  

    10-15-2009

    Ondört Milyar Euro'luk İnsan Ticareti

    Sebze ve meyve dolu iki TIR kamyonunda saklanarak Avusturya'ya giriş yapan ve bir otoban dinlenme istasyonunda polisce süphe üzerine takibe alinan Cumartesi gecesi Viyana sebze halinde polis tarafından yakalanan 64 Türkiye vatandaşının Kürt kökenli olduğu öğrenildi.

    Avusturya'da yakalanan 64 Türkiye vatandaşının Kürt kökenli olduğu ve iltica talebinde bulunduğu bildirildi.

    Polis yetkilileri, önceki geceden beri sözkonusu kişilerin Traiskirchen kentindeki İltica Dairesi'nde ifadelerinin alındığını ve tümünün Avusturya'ya iltica talebinde bulunduklarını bildirdi. Polis sözcüsü Aleksander Markovits, yakalanan 64 kişiden çoğunun, yakalanmamaları durumunda Almanya'ya geçmeyi planladıklarını da belirtti.

    Bu arada, Avusturya Polisi'nin kaçak 64 Kürt vatandaşı ülkeye getiren ve tutuklanan 3 kişi hakkında yürütülen soruşturmayı geniş tutacağı “arka planda” duran ve “profesyonel” olduklarını tahmin ettikleri insan taciri şebekenin diğer üyelerine ulaşmayı hedeflediği öğrenildi. Yakalanan 64 kişi, alınan ilk ifadelerinde her birinin şebekeye 10 bin Euro verdiğini söylemişti.

    Öte yandan, olay Avusturya basınının genis yer ayirdi gazeteler, alınan 10 bin Euro’dan yola çıkarak ülke ve Avrupa çapında yapılan insan kaçakçılıgını geniş şekilde ele aldı. Yakalanan Kürtler'in 10’ar bin Euro'yu mafyaya verdiğini manşet yapan Krone Zeitung gazetesi, gelenlerin yoksul olduğunu ve bu para karşılığında yıllarca inşaatlarda ve KÜRT kökenli kebapçılarda köle gibi bedava çalıştıracağını iddia etti. Bu yöntemin son yıllarda Avrupa'ya gelen Arap, Çin, Afrika ve Asyalı kaçaklara uygulandığını öne süren gazete, Avrupa'daki yıllık insan ticareti cirosunun 14 milyar Euro olduğunu yazdı.

    Avusturya Kriminal Dairesi verilerine göre ülkede insan ticaretini en çok Sırplar yapıyor. Avusturyalılar ikinci, Almanlar ise üçüncü sırada bulunuyor. İnsan tacirlerinin en çok kaçak insan getirdikleri ülkelerin başında Çeçenistan ve Afganistan yer alıyor.




    Ondört Milyar Euro'luk İnsan Ticareti Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  10-15-2009, 22:32

    --->: Ondört Milyar Euro'luk İnsan Ticareti


    okumamanın bedeli
    altun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) altun