Fransa: Camiye domuz kafasi asildi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-21-2009 (14:28)   Son Mesaj: 08-21-2009 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 916  

    08-21-2009

    Fransa: Camiye domuz kafasi asildi...

    Fransa'nın doğusundaki Toul şehrinde Faslılara ait camiye saldırıda bulunan kimliği belirsiz kişiler caminin kapısına domuz kafası astı. Caminin pencerelerine domuz ayakları koyan saldırganlar duvarlara hakaret ve tehdit içeren yazılar yazdı ve Nazi işareti olan gamalı haçlar çizdi.


    Dün gece yapılan saldırıyı bugün sabah namazı için camiye gelen cemaat fark etti. Toul'da 20 yıldır hizmet veren caminin yetkilileri ise bugüne kadar şehirde kimse ile problem yaşamadıklarını vurguladı.

    Yaklaşık 5 milyon Müslümanın yaşadığı Fransa'da Ramazan ayının yaklaştığı günlerde yaşanan olay büyük tepkiye neden oldu. Aileden sorumlu Devlet Sekreteri Nadine Morano saldırıyı şiddetle kınadığını belirten bir açıklama yaptı. Morano, olayın aydınlatılması ve suçluların en kısa sürede bulunmasını arzu ettiğini belirtti. Sabah saatlerinde camide incelemelerde bulunan Nancy Savcısı Raymond Morey soruşturma başlattı. Savcı basına yaptığı açıklamada "Çok ciddi bir saldırıyla karşı karşıyayız. Olayın faillerini bulmak için gerekli tüm çalışmaları yapacağız" dedi.




    Fransa: Camiye domuz kafasi asildi... Yorumları