PKK`nin avrupa finansörü yakalandi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-27-2009 (16:11)   Son Mesaj: 06-27-2009 (16:11)    Cevap: 0    Gösterim: 1053  

    06-27-2009

    PKK`nin avrupa finansörü yakalandi...

    Terör örgütü PKK'nın lider kadrosundan olduğu belirtilen ve örgütün Doğu Avrupa'daki finans işlerini yürüten Hüseyin C. Romanya'da yakalandı. Alman plakalı bir TIR'ın içine saklanan zanlı, Macaristan kapısından kaçak geçmek isterken yakayı ele verdi.

    Karıştığı terör olayları nedeniyle aranan PKK'lı Hüseyin C., Romanya polisinin üç yıl süren takibi sonucu yakalandı. 2006'nın Kasım ayında Romanya'ya giriş yapan PKK'lı, 3 yıl içinde 5 kez iltica talebinde bulundu. "Terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle" her seferinde red cevabı alan PKK'lının son başvurusunda, istenmeyen adam ilan edildiği Romanya'yı 15 Haziran'a kadar terk etmesi istendi. Bunun üzerine yasadışı yollarla Avusturya'ya geçmeyi planlayan Hüseyin C. polisin iki aylık takibi sonucu suç üstü yakalandı.


    PKK'lı Hüseyin C.'nin yakalanış öyküsü Romanya sınır polisinin internet sitesinde detaylı olarak anlatıldı. Romanya polisinin 'Kongra' isimini verdiği operasyonla yakalann zanlı, nisan ayından beri polisin yakın takibi altında bulunmaktaydı. Polisin tespitlerine göre Hüseyin C. Romanya'nın Macaristan'a açılan Varşand kapısından kaçak olarak Avusturya'ya geçmek için girişimlerde bulundu. 2 bin dolara bir TIR şöförüyle anlaşan Hüseyin C.'nin her adımı polis tarafından adım adım kaydedildi. Varşand'a30 kilometre kala Alman plakalı bir TIR'a binen PKK'lı, sınıra 3 kilometre kala bir tesiste Alman plakalı başka bir TIR'a geçti. Sürücüleri Türk olan her iki TIR bir süre park etti. 25 Haziran gece yarısı TIR'lardan biri Varşand sınır kapısına geldi. Yapılan kontrollerde zanlının bu araçta olmadığı anlaşıldı. Tetikte bekleyen polisler, sabaha karşı diğer TIR'ın gelmesiyle operasyonu başlattı. Almanya'ya tekstil ürünü götürdüğünü beyan eden 51 yaşındaki Salim Y.'den araka kapağı açmasını isteyen polis, Hüseyin C. ile birlikte araç içine gizlenmiş ve yaşları 16 ile 42 arasında değişen 11 kaçak Türk vatandaşını yakaladı. Kaçakların ifadeleri alınırken, Hüseyin C.'nin işlemleri ayrı bir ekip tarafından yürütülüyor. (CİHAN)




    PKK`nin avrupa finansörü yakalandi... Yorumları