Ingiltere: emekli maasi kiskandirdi.....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-25-2009 (23:05)   Son Mesaj: 03-25-2009 (23:05)    Cevap: 0    Gösterim: 1397  

    03-25-2009

    Ingiltere: emekli maasi kiskandirdi.....

    İngiltere'de devletin kurtardığı bankalardan biri olan Royal Bank of Scotland'ın (RBS), kendisine yılda 700 bin sterlin emekli maaşı bağlattığı için öfkeye hedef olan eski genel müdürü Sir Fred Goodwin'in İskoçya'daki evi ve otomobilinin saldırıya uğradığı açıklandı.

    Polis kayıtlarına “vandalist bir saldırı” olarak geçen olay sırasında, bankacının evinin camlarının kırıldığı ve Mercedes S tipi lüks otomobiline zarar verildiği bildirildi.


    50 yaşındaki bankacının geçen yıl kendi isteğiyle erken emekliliğe ayrıldığına dikkat çeken basın organları saldırıyı, "Goodwin'in kendisine yılda 700 bin sterlin emekli maaşı bağlatmasının yarattığı öfkenin hala sürdüğünün göstergesi" olarak yorumladı.

    RBS'in devlet tarafından verilen 20 milyar sterlinlik kaynakla kurtarılmasının ardından kendi isteğiyle emekli olan Sir Fred Goodwin, geçen ekimde bu kararını uygulamaya koymuştu.

    Saldırı sırasında Sir Goodwin ya da herhangi bir aile bireyinin evde olup olmadıkları bilinmiyor.

    RBS'ten yapılan açıklamada ise, Sir Fred Goodwin'in Edinburg'daki evi için bir koruma planının uygulamaya konulduğu hatırlatılırken, saldırının bu koruma önlemlerine rağmen düzenlendiğine işaret edildi.

    Bu arada bir süre önce bu konuyla ilgili yayımlanan bir haberde de Sir Goodwin'in Edinburg'daki evinin korunması için RBS tarafından ayda 290 sterlinlik bir harcama yapıldığı öne sürülmüştü.

    Sabah 04.35 sularında düzenlenen saldırının ardından Edinburg polisinin evin çevresinde koruma önlemleri aldığı bildirildi.




    Ingiltere: emekli maasi kiskandirdi..... Yorumları