Wiener Linien, bilet fiyatlarına zam yapmayı planlıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2009 (02:22)   Son Mesaj: 02-25-2009 (02:22)    Cevap: 0    Gösterim: 1274  

    02-25-2009

    Wiener Linien, bilet fiyatlarına zam yapmayı planlıyor

    Wiener Linien, bilet fiyatlarına zam yapmayı planlıyor

    Wiener Linien, bilet fiyatlarına zam yapmayı planlıyor
    biletlere yine zam gelecek gibi

    Viyana’nın toplu taşımacılığını yapan Wiener Linien, 2009 yılı içinde metro, tramvay ve otobüslerin bilet fiyatlarında artışa gidebileceklerini açıkladı.
    Şirket sözcülerinden biri, enerji fiyatları ile hammadde fiyatlarının Wiener Linien’in zam yapıp yapmama kararını vermesinde etkili olacağını söyledi. Sözcü, biletlere zam yapılması durumunda bunun yazdan önce olmayacağını ve ayrıca bu artışın Avusturya Devlet Demir Yolları’nın (ÖBB) bilet fiyatlarında değişiklik yapıp yapmamasına da bağlı olmayacağını sözlerine ekledi.

    ÖBB Yolcu Taşımacılığı Birimi Başkanı Gabriele Lutter, geçtiğimiz hafta Der Standard gazetesine verdiği mülakatta, Wiener Linien ile ÖBB’nin yazın bilet fiyatlarına zam yapacağını söylemişti. Ancak, ÖBB sözcüleri daha sonra yaptıkları açıklamada, ÖBB’nin biletlere yapacağı zammın Wiener Linien ile herhangi bir ilgisinin olmayacağını duyurdu.

    Wiener Linien en son 2007 yılında bilet fiyatlarına yüzde 9.9 oranında zam yapmıştı.
    Partiler zamma tepki gösterdi
    Halk Partisi (ÖVP) Viyana teşkilatı, biletlere yapılması planlanan zamma karşı çıktı. ÖVP’li yetkililer, ekonomik krizin etkili olduğu şu günlerde bilet fiyatlarına yapılması düşünülen zammın anlaşılır bir şey olmadığını vurguladı.

    Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) Viyana Teşkilatı ise, Wiener Linien’in bilet fiyatlarına yüzde 12 civarında zam yapacağını iddia etti.

    Yeşiller Partisi de bilet fiyatlarına düşünülen zammın kabul edilemez olduğunu açıkladı. Viyana Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) ise bilet fiyatlarına planlanan zamla ilgili yapılan tartışmaların suni ve abartılı olduğunu dile getirdi.




    Wiener Linien, bilet fiyatlarına zam yapmayı planlıyor Yorumları