Kolombiya'da galeras yanardaği faaliyete geçti   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-15-2009 (23:49)   Son Mesaj: 02-15-2009 (23:49)    Cevap: 0    Gösterim: 1292  

    02-15-2009

    Kolombiya'da galeras yanardaği faaliyete geçti

    Güney Amerika ülkelerinden, Kolombiya'da Galeras yanardağı faaliyete geçti, Peru'da 6.2 büyüklüğünde deprem oldu. Aynı saatlerde okyanusun öteki ucundaki Japonya da 6 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı.


    Kolombiya'nın güneybatısındaki Galeras Yanardağı'nın dün faaliyete geçtiği bildirildi. Ülkenin en faal yanardağı olarak bilinen Galeras'ın püskürttüğü küllerin 500 bin nüfuslu Pasto kentini kapladığı ve 7 bin kişinin tahliye edildiği kaydedildi.


    Pasto kenti belediye başkanı, 6068 metre yüksekliğindeki yanardağın havanın kararmasından sonra faaliyete geçtiğini söyledi.

    Galeras Yanardağı'nın 1993'te patlaması sonucu 9 kişi ölmüştü. Ölenler arasında yanardağın kraterinden gaz örnekleri toplamaya çalışan 5 bilim adamı bulunuyordu. Yanardağ en son geçen yıl Ocak'ta faaliyete geçmişti.

    PERU'DA 6,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

    Peru'nun kuzey kıyılarında bu sabah 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezinin (USGS) açıklamasında, depremin merkez üssünün, ülkenin kuzeybatısında bulunan Piura kentine 71 kilometre mesafede Pasifik Okyanusu'nda olduğu belirtildi.

    Depremde olası can ve mal kaybına ilişkin henüz bilgi verilmedi.

    JAPONYA'DA 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

    Japonya'nın kuzeyinde de Richter ölçeğine göre 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Kurumundan yapılan açıklamada, merkez üssü başkent Tokyo'nun 450 kilometre güneyine düşen Iwata eyaletinde olan depremin yerin 40 kilometre altında meydana geldiği belirtildi.

    Depremde olası ölü, yaralı ya da maddi hasar hakkında henüz herhangi bir bilgi verilmedi.




    Kolombiya'da galeras yanardaği faaliyete geçti Yorumları