"abd, türkiye'den izin istedi"   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-19-2008 (13:31)   Son Mesaj: 08-19-2008 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 783  

    08-19-2008

    "abd, türkiye'den izin istedi"

    Amerikan CNN televizyonu, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan bir yetkilinin, ABD'nin, insani yardım amaçlı donanma gemilerini Karadeniz'e gönderme amacıyla Türkiye'den izin almak üzere görüşmeler yaptığını söyledi.

    CNN televizyonunun haberine göre, Pentagon yetkilisi, ''ABD, insani yardım amacıyla Karadeniz'e donanma gemilerini göndermede izin için şimdi Türkiye ile görüşüyor'' dedi.


    Habere göre, Türkiye'den izin çıktığı takdirde, iki donanma gemisinin Karadeniz'e gönderilmesine ilişkin duyuru resmen yapılacak. Bu duyurunun hemen yarın çıkabileceği de haberde belirtildi.

    CNN Pentagon muhabiri, bu gemilerin insani yardım amacı taşıdığı ancak bir bakıma, ''askeri mesaj'' vereceği yorumunu da yaptı.

    ABD'de McClatchy gazeteler grubu ABD'nin iki donanma gemisinin Boğazlardan geçişi için izin istediğini ve Türkiye'nin izin vermediğini iddia etmişti.

    ABD'nin Ankara Büyükelçiliği basın sözcüsü Kathy Schallow, ABD'nin Türkiye'den henüz böyle bir izin talebinde bulunmadığını belirtmişti.




    "abd, türkiye'den izin istedi" Yorumları