Ruslar gori'yi terk etmiyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-14-2008 (23:20)   Son Mesaj: 08-14-2008 (23:20)    Cevap: 0    Gösterim: 830  

    08-14-2008

    Ruslar gori'yi terk etmiyor

    Gürcistan birlikleri, Rusya'yla varılan ateşkes anlaşmasına rağmen stratejik Gori kentinin denetimini hâlâ devralamadı. Kentte Oset milislerin etkinliği devam ederken, kontrol noktalarındaki Rus askerleri Gürcü güçlerin kente girişine izin vermiyor.

    Rusya'yla Gürcistan arasında yaşanan savaşta Gürcü askerlerin terk ettiği stratejik Gori kenti hâlâ Rus ve Oset güçlerin elinde. Rus birliklerinin kentten ayrılacağı beklentisi azalırken, Gori'de bugün 5 patlama duyuldu. Kentte çatışmalar sona erse de, bölgeden ayrılma imkanı bulamayan halk tedirgin. Bazı evlere baskın yapan Rus askerleri, çok sayıda silah ele geçirdiklerini açıkladı.


    Tiflis yönetimi, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Rus birliklerinin Gori'den çekilmeye başladığını belirtmişti. Tiflis'ten daha sonra gelen açıklamada ise daha fazla Rus askerinin Gori'ye girdiği öne sürüldü. Kenti teslim almak üzere Gori'ye gelen Gürcü birlikler, Rus kontrol noktalarındaki anlaşmazlıktan sonra Rus tanklarının gelmesi üzerine geri çekilmek zorunda kaldı.

    Oset milislerin kenti terk etme niyetinde olmadıkları ifade ediliyor. Rus birlikleri de barış gücü askerleri gelene kadar bölgeden ayrılmayı reddediyor. Başkent Tiflis'in 100 kilometre batısındaki Gori, ateşkesten önce yoğun bir bombardımana tutulmuştu. Bugün Tiflis'te basın toplantısı düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Gori'nin yeninden imarına destek vereceğini taahhüt etti.

    Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, bugün Kremlin'de Abhazya ve Güney Osetya liderlerini kabul etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise ayrılıkçı iki bölgenin yeniden Tiflis'e bağlanmayı kabul etmesinin imkansız olduğunu savunarak, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünden bahsetmenin anlamı olmadığını söyledi.




    Ruslar gori'yi terk etmiyor Yorumları