Gürcü kökenli vatandaşlar rusya'yı protesto etti   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-10-2008 (17:53)   Son Mesaj: 08-10-2008 (17:53)    Cevap: 0    Gösterim: 794  

    08-10-2008

    Gürcü kökenli vatandaşlar rusya'yı protesto etti

    İstanbul'da yaşayan Gürcü kökenli vatandaşlar Rusya Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenledi. Gürcüler, saldırıların bir an önce durdurulmasını ve Rus askerlerinin Gürcistan topraklarını terketmesini istedi.

    Saat 16:00'da İstiklal Caddesi'nde bulunan konsolosluk binası önünde toplanan, ellerinde Türk ve Gürcistan bayrakları bulunan yaklaşık 50 kişi "Bu barbarları durdurun" yazılı pankart açtı. Eyleme katılan Gürcüler, Rusya'nın amacının Güney Osetya olmadığını asıl amacın Gürcülerin yok etmek olduğunu savunarak savaşın bir an önce durdurulmasını istedi.


    Yapılan basın açıklamasında Gürcistan'ın tarihte çok az rastlanır bir savaşla yüzyüze geldiğine işaret edildi. Gürcistan'ın kendi içinde yaşayan farklı etnik topluluklarla bir savaşı olmadığına işaret edilen açıklamada Abhazlar, Osetler, Ermeniler, Azeriler'ın demokratik bir ülkede sahip olunabilecek tüm kültürel ve siyasal haklara sahip oldukları belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Savaş, Rusya'nın Gürcistan içinde oluşturduğu ve kendilerine bağımsız devlet adını veren siyasal çeteler ve bu çeteleri koruyan Rusya ile yaşanmaktadır. Bu savaş aslında Hazar havzasındaki enerji kaynaklarını tekeli altında tutmak isteyen Rusya'nın Gürcistan'ı topyekün yok etme savaşıdır. Çünkü Gürcistan Hazar havzasının enerji kaynaklarını batıya aktaran bir ülkedir. Başta Türkiye olmak üzere ABD, AB ve NATO ülkelerine çağrıda bulunuyoruz. Gürcistan üzerinden temelde size karşı savaş yürüten Rusya'nın Gürcistan'a barbarca saldırılarını durdurun."

    "Savaşa karşı barış, ölüme karşı yaşam", "Stop Rusya. Yaşasın Gürcü-Oset-Abhaz halklarının kardeşliği" yazılı dövizler taşıyan grup Türkçe ve Gürcüce "Kahrolsun Rusya. Defol Rusya" şeklinde slogan attı. Grup daha sonra İstiklal Caddesi'ne sessizce yürüdükten sonra olaysız şekilde dağıldı.




    Gürcü kökenli vatandaşlar rusya'yı protesto etti Yorumları