'iktidar Laik, şüphem Yok'   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-27-2008 (13:04)   Son Mesaj: 05-27-2008 (13:04)    Cevap: 0    Gösterim: 685  

    05-27-2008

    'iktidar Laik, şüphem Yok'

    Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Kendisinin de İktidarın Laik Bir İktidar Olduğundan Şüphesinin Olmadığını Kaydetti.

    Türkiye'de yatırım yapan Alman firmalarının Türkiye'nin laik-demokratik geleceğinden bir endişe duymadıklarını söyleyen Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, kendisinin de iktidarın laik bir iktidar olduğundan şüphesinin olmadığını kaydetti.

    Today's Zaman gazetesine konuşan Cuntz, Almanya'nın güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'nin sadece kendisi için değil bütün bir bölge için önemli olduğunun altını çizdi. AK Parti aleyhine açılan kapatma davasında Avrupa kriterlerinin göz önünde bulundurulacağını ümit ettiğini söyleyen büyükelçi, hükümetin kapatma davasına rağmen AB reformlarına ve bölgedeki aktif arabuluculuk faaliyetlerine devam edebilmesinin de takdire şayan olduğunu söyledi.


    Alman işadamlarının Türkiye'ye yaptıkları yatırımların devam ettiğini ve çalışma vizesi ve özelleştirmeyle ilgili bazı düzenlemelerin yapılmasından sonra bunların daha da artacağına inandığını söyleyen Cuntz, Alman yatırımları ile diğer pekçok ülkenin yatırımları arasında da nitelik açısından önemli farklar olduğunu kaydetti. Almanların Türkiye'de işletme satın almak yerine yeni işletmeler kurmayı tercih ettiklerini ve büyük işletmeler kadar KOBİ'lere de yatırım yaptıklarını söyleyen Cuntz her iki tür yatırımın da yeni iş imkanları oluşturmaları açısından değerli olduğunun altını çizdi. Today's Zaman gazetesinde yayınlanan röportajda büyükelçi, ekim ayında açılacak olan Frankfurt Kitap Fuarı'nın özel misafirinin Türkiye olduğunu ve açılma konuşmasını da Orhan Pamuk'un yapacağını hatırlattı.




    'iktidar Laik, şüphem Yok' Yorumları