Igrenc secim afisi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-14-2008 (09:50)   Son Mesaj: 01-14-2008 (09:50)    Cevap: 0    Gösterim: 1661  

    01-14-2008

    Igrenc secim afisi

    Almanya'daki Türkler'e ikinci ırkçı afiş şoku!

    Igrenc secim afisi

    Almanya’nın Hessen eyaletinde büyük tepkilere neden olan aşırı sağcı parti "Cumhuriyetçiler"in ırkçı seçim afişlerinden sonra, şimdi de Bavyera eyaletinde 2 Martta yapılacak yerel seçimler için bu eyalette iktidarda bulunan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) tarafından hazırlanan bir seçim afişi tepki uyandırdı.

    CSU Münih parti teşkilatı tarafından, büyükşehir belediye başkanı adayı Josef Schmid’in desteklenmesi amacıyla hazırlanan seçim afişinde, Serkan A. (20) adlı Türk gencinin 17 yaşındaki Yunan arkadaşıyla birlikte bir metro istasyonunda emekli Almanı döverken çekilen video görüntüsünden bir fotoğraf yer alıyor. Afişin üzerinde de "Şiddet suçlularına hayır! Sıradaki siz olmayın" ifadesi bulunuyor.

    Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, CSU’lu Bavyera eyaleti Başbakanı Günther Beckstein’a bir mektup göndererek, afişi sert dille eleştirdi.

    Roth, "bunun bugüne kadar demokratik bir partiden gördüğü en ahlaksız ve iğrenç seçim afişi" olduğunu belirtti.

    Hür Demokrat Partinin (FDP) Bavyera eyaleti parti teşkilatı başkanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger de CSU’nun, eyalette onlarca yıldır iç huzur konusunda sorumluluk taşıdığını, bu seçim afişiyle "kendi kendini ifşa ettiğini" söyledi




    Igrenc secim afisi Yorumları