Öğrenci Olarak Gitti, İşadamı Olarak Döndü   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-28-2008 (13:28)   Son Mesaj: 02-28-2008 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 1435  

    02-28-2008

    Öğrenci Olarak Gitti, İşadamı Olarak Döndü

    Hataylı çiftçi babanın 7 çocuğundan bir olan ve biriktirdiği para ile liseyi bitirdikten sonra Almanya'ya giden, yılmadan mücadele ederek 40 yaşından sonra İngiltere'de mimarlık okuyan ve Avrupa'nın en büyük camisini yapıp Kraliçe 2. Elizabeth'ten ödül alan Osman Şahan, artık projelerini deprem bölgesi kapsamında yer alan memleketinde çelik yapılar yaparak sürdürüyor.
    Kabal Çelik Yapı Şirketi Genel Müdürü Şahan (62), yoksul bir aileden geldiğini, bilgi, beceri ve yeteneğini adeta tırnaklarıyla kazıyarak geliştirdiğini, kararlılığıyla da hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.


    Ailesinin imkansızlıkları dolayısıyla Almanya'ya gitmeye karar verdiğini ve liseyi bitirmesinin ardından biriktirdiği parayla yola çıktığını ifade eden Şahan, şöyle devam etti:

    “Ben daha yükseklere ulaşmak, üniversitede okumak istiyordum ama şartlar uygun değildi. Bunu sağlamak için Almanya'ya gittim. En büyük hayalim mimar olmaktı. İki yıl sonra İstanbul'a döndüm. Yine hem çalışıp hem de okuyarak Basın Yayın Yüksekokulunu bitirdim.”

    Gönlünde mimarlık yattığı için bir mimarlık şirketinde çalışmaya başladığını, bir süre sonra Suudi Arabistan'a gönderildiğini, yaklaşık 6 yıl sonra da İngiltere'ye taşındığını kaydeden Şahan, “Imperial Collage'e devam ederek 40 yaşından sonra mimarlık eğitimini tamamladım. Sürekli kendimi geliştirdim ve başarılı projelere imza atarak sektörde kendimi kanıtladım” dedi.

    İngiltere'de başarılı çalışmaları nedeniyle çeşitli ödüller aldığını belirten Şahan, “Londra'da, 3 bin kişi kapasiteli, Osmanlı ve İngiliz mimari özelliğini taşıyan Süleymaniye Camisi'ni yaptım. Bu yapı, Avrupa'nın en büyük camisi unvanını aldı. Ayrıca, hükümet tarafından görülmeye değer 62 yapı arasında gösterildi. Bu nedenle Kraliçe 2. Elizabet'den ödül aldım” diye konuştu.

    Şahan, 18 yaşında ayrıldığı memleketi Hatay'a 3 yıl önce döndüğünü, Antakya Organize Sanayi Bölgesinde inşaat sektöründe kolay ve hızlı uygulamaların gerçekleşmesine olanak yaratan çelik konstrüksiyon üretimi yaptığını ve 50 kişiye istihdam sağladığını kaydetti.

    Hatay'da kısa sürede birçok projeyi yaşama geçirdiğini ifade eden Şahan, şöyle devam etti:

    “Deprem bölgesinde yer alan Hatay'da çelik yapılar inşa ederek vatandaşıma hizmet vermeyi amaçlıyorum. Memleketimde kendimi daha mutlu hissediyorum. Ömrüm elverdiği sürece bilgi birikimimi ve yeteneğimi insanlara hizmet için değerlendireceğim. Son teknolojiyi kullanarak statikten mimari tasarıma ve uygulamalara kadar en iyisini yapmanın çabası içindeyiz.”

    Şahan, ayrıca fabrikada işledikleri çelik inşaat ürünlerini birçok ülkeye ihraç ettiklerini de sözlerine ekledi.




    Öğrenci Olarak Gitti, İşadamı Olarak Döndü Yorumları