Avustrulya: "Burada Islami yargilamiyoruz" ...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-11-2008 (13:31)   Son Mesaj: 11-11-2008 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 831  

    11-11-2008

    Avustrulya: "Burada Islami yargilamiyoruz" ...

    Avustralya'da terör saldırısı planlamakla suçlanan 5 Müslüman'ın davasına bakan bir hakim, duruşmadan önce jüri üyelerine "Burada İslam'ı yargılamıyoruz, önyargılarınızı bir kenara bırakın" dedi.

    New South Wales eyaleti Yüksek Mahkemesi Hakimi Anthony Whealy, 15 jüri üyesinden önyargılı olmamalarını, son 5 yılda kamuoyunun medya tarafından İslam'ı terörizmle bağlantılı gösteren haber yağmuruna tutulduğunu söyledi.


    Davada savcılar, El Kaide lideri Usame Bin Ladin sempatizanı bir imamın hayranı olan sanıkların, dinleri tehdit altında olduğu düşüncesiyle terörist saldırı planladıklarını ileri sürüyor.

    Avustralyalı hakim Whealy, "Jüri tarafsız olmalı. Medyanın yansıttığı Müslüman yaşam tarzıyla ilgili eleştirileriniz olsa da sanıkların buna göre suçlu ya da masum olduğuna karar vermeniz hata olur" diye konuştu.

    2005'te bir dizi baskında tutuklanan sanıklar, suçlu bulunurlarsa her biri ömür boyu hapse mahkum edilebilecek. Davanın bir yıl kadar sürmesi bekleniyor.




    Avustrulya: "Burada Islami yargilamiyoruz" ... Yorumları