israil suriye ile yeniden görüsmek istiyor....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-31-2008 (13:35)   Son Mesaj: 10-31-2008 (13:35)    Cevap: 0    Gösterim: 727  

    10-31-2008

    israil suriye ile yeniden görüsmek istiyor....

    İsrail'de görevinden istifa eden Başbakan Ehud Olmert, Türkiye'nin arabuluculuğunda Suriye ile yapılan görüşmelerin yeniden başlamasını istediğini bildirdi.

    İsrailli yetkililer, yolsuzluk skandalı yüzünden istifa eden, ancak şubat ortasında yapılacak seçimlerden sonra yeni hükümet kuruluncaya kadar görevini sürdürecek olan Olmert'in, bu süre içinde diplomatik boşluk oluşmasını istemediğini belirtti.


    Olmert'in sözcülerinden Mark Regev, Olmert'in, Suriye ile müzakere sürecinin devam etmesinin önemine inandığını söyledi.

    Başbakanlıktan bir başka kaynak da Olmert'in Avrupalı yetkililer aracılığıyla Suriye'ye görüşmelere devam etme niyetini ilettiğini, bu konuda Suriyelilerden olumlu işaretler aldığını ifade etti.

    İsrail ile Suriye arasındaki doğrudan görüşmeler, İsrail'in 1967'de Suriye'den ele geçirerek ilhak ettiği Golan Tepeleriyle ilgili anlaşmazlık yüzünden 2000 yılında kesilmişti.

    Türkiye'nin arabuluculuğundaki görüşmeler ise İsrailli başmüzakerecinin istifası ve İsrail'in iç siyasetindeki sorunlar yüzünden kesilmişti.




    israil suriye ile yeniden görüsmek istiyor.... Yorumları