ABD hala suskun....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-29-2008 (00:08)   Son Mesaj: 10-29-2008 (00:08)    Cevap: 0    Gösterim: 1248  

    10-29-2008

    ABD hala suskun....

    ABD, Pazar günü Irak sınırına 8 kilometre mesafedeki bir Suriye köyüne 4 askeri helikopterle düzenlenen ve 8 sivilini ölümüne neden olan saldırı hakkında açıklama yapmadı.

    Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, olayla ilgili ısrarlı soruları yanıtsız bırakarak "Bu aşamada yorum yapmayacağız" dedi.

    BBC'nin haberine göre, isimlerinin açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkililer hedefin, yabancı savaşçıların Suriye'den Irak'a sızmasına yardımcı olan bir şebekenin lideri olduğunu belirtiyor. Ebu Gadiye adlı bu kişi saldırıda öldürüldü. Ayrıca görgü tanıkları, Amerikalıların iki kişiyi de beraberlerinde götürdüğünü aktardı.


    Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallem, Londra'da "Bu olayın, yani sivillerin öldürülmesinin, uluslararası hukuktaki adı terörizmdir. Amerikalıların bu saldırıyı güpe gündüz gerçekleştirmesi bunun bir hata olmadığını, kararlılıkla, kör bir kararlılıkla yapıldığını gösterir. Bu nedenle bu olayı, terörist bir saldırı olarak nitelendiriyor ve Amerikan hükümetini sorumlu tutuyoruz" dedi.




    ABD hala suskun.... Yorumları