Erkek, Kadina neden siddet uygular

evet erkekler...şiddet uygular..neden uygular..neden kadına da şiddet uygular... cevaplayın ...neden? bence şıkların hiçbiri.... eş zamanla rastladım bu yazıya,hadi ekleyeyim dedim...kalbinde imanın neşvesini duyanlara selam olsun......


?

Erkek neden kadina siddet uygular?



  1. Alt 12-07-2008, 23:57 #11
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    evet erkekler...şiddet uygular..neden uygular..neden kadına da şiddet uygular...
    cevaplayın ...neden?
    bence şıkların hiçbiri....
    eş zamanla rastladım bu yazıya,hadi ekleyeyim dedim...kalbinde imanın neşvesini duyanlara selam olsun...


    Erkek, Kadina neden siddet uygular




    Erkek, Kadina neden siddet uygular

    yabanGülü ve safinaz bunu beğendiler.
  2. Alt 12-08-2008, 02:09 #12
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Konun başlığı ve anket biraz ilginç olmuş hakkaten
    istendikten sonra başlıktan ''erkek kadını zaten döverde, sebebi nedir?'' gibi bi anlam da çıkartılabilir
    Dayak yiyen yada atanın cinsiyetine bakılmaksızın şunu söyleyebilirimki ruh sağlığı normal bir insan bunu yapmaz

    yabanGülü, safinaz ve Henna bunu beğendiler.
  3. Alt 12-08-2008, 21:16 #13
    Metin mete Mesajlar: 547
    Keske Rabbimden gelene tam manasi ile baglana bilseydik?Bilirdikki Kadinda Ademoglu Erkekte.Her ikisininde kaynagi olan Toprak oldugumuzu bir idrak edebilsek,Erkekligin onda dokuzu kacmak lafzini iyi anlardik,Gerci ben iyi anladigimda israrliyim,cünki TüyKilibigim...Ben kadini birak cocugu dahi dövemem yani ürkek adamim vesselam bazilari buna ilik yürekli diyor ama siz inanmayin Kadin dövülmez Allah adamin elini kirar Kadin sevilir ve sevilmeye layik yaratilmistir.Kadinlar olmasa biz neye yarardik yalnizligin pencesinde Ademin cennetini bir düsünün...

    yabanGülü, Esmaaa ve Henna bunu beğendiler.
  4. Alt 12-09-2008, 13:47 #14
    YoK Mesajlar: 49
    Mesaj İçeriği YoK Tarafından Silinmiştir ............

    Konu YoK tarafından (12-09-2008 Saat 14:40 ) değiştirilmiştir.
  5. Alt 12-09-2008, 14:13 #15
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Biz cennette yasiyormusuzda benim yerim cehennem oldugu icin bunlari görür olmusum sanirim. Batmanda, erzurumda, bingölde ve ayni sekilde bati sehirlerinde de KIZkardesi veya esi pantolon giyiyor diye öldürülen kadinlar megerse yokmus gercekte. Evinde 3 cesit yemek yapmadigi icin kadinini döven erkekler yokmus megerse. Basini kapatmasi icin kadinina, kizina zulm eden erkekler yokmus megerse. Bir erkekle konustugu icin esini döven erkek yokmus megerse. Töre cinayetleri yalanmis megerse. Bu ve buna benzer bircok öldürme de yalanmis ve hakimin sucluya verdigi ceza hükmündeki sebeplerde yalanmis. Hakim yalan söylemis megerse. Aslinda o kisinin ve ya kisilerin psikolojisi bozukmus tek sebep ve sonuc ta bu imis megerse.

    Kimse nedenlerde degilmis anladim. Megerse soruda anlasilmamis ama bir psikoloji bozuklugu var en azindan bunu görmüs olduk.

    Selametle

    Ensar ve yabanGülü bunu beğendiler.
  6. Alt 12-09-2008, 14:35 #16
    Ensar Mesajlar: 128
    Ne zaman ki, gömleğin arkadan yırtılmış olduğunu gördü, o zaman dedi ki: "Bu iş, siz kadınların tuzağındandır. Gerçekten de sizin tuzağınız çok büyüktür".

    (Yusuf , 28)

  7. Alt 12-10-2008, 11:38 #17
    Metin mete Mesajlar: 547
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Biz cennette yasiyormusuzda benim yerim cehennem oldugu icin bunlari görür olmusum sanirim. Batmanda, erzurumda, bingölde ve ayni sekilde bati sehirlerinde de KIZkardesi veya esi pantolon giyiyor diye öldürülen kadinlar megerse yokmus gercekte. Evinde 3 cesit yemek yapmadigi icin kadinini döven erkekler yokmus megerse. Basini kapatmasi icin kadinina, kizina zulm eden erkekler yokmus megerse. Bir erkekle konustugu icin esini döven erkek yokmus megerse. Töre cinayetleri yalanmis megerse. Bu ve buna benzer bircok öldürme de yalanmis ve hakimin sucluya verdigi ceza hükmündeki sebeplerde yalanmis. Hakim yalan söylemis megerse. Aslinda o kisinin ve ya kisilerin psikolojisi bozukmus tek sebep ve sonuc ta bu imis megerse.

    Kimse nedenlerde degilmis anladim. Megerse soruda anlasilmamis ama bir psikoloji bozuklugu var en azindan bunu görmüs olduk.

    Selametle


    Birak Batmani Erzurumu hatta Istanbulun göbeginde neler yapiliyor,Allah muhafaza Insanlik haysiyeti ayaklar altinda degilmi?Insana yapilmasi gerekli olan saygi nerede?Her neyse biz kadini ne zaman INSAN olarak ele alirsak o zaman ancak Kadinlarimizin(Aslinda önce Annemizin)Kiymetini anlayacagiz sanirim...

    yabanGülü ve Henna bunu beğendiler.
  8. Alt 12-10-2008, 12:57 #18
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Tekrarlayan dayaktan tek başınıza kurtulamazsınız

    Üst üste tekrarlayan dayaklar hayatınızın bir parçası haline geldiyse; bu sorunu tek başınıza çözmeniz artık çok zor! Uzmanlara göre her tokatın sonu terapide bitmemeli. Ancak, rutinleşen şiddetten yardım almadan kurtulmanız da pek mümkün değil.

    İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Şahin, dayak yiyen kişinin psikolojisiyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

    Dayak yemek bir alışkanlığa dönüşebilir mi?
    Kötü alışkanlık olarak nitelenen şeylerin hemen hepsi, kişiye zevk veren ama sağlığa zararlı olan şeylerdir. Dayak yemekten zevk alan bir insan yoktur. Sık dayak yiyen ve bu durumdan kurtulamayan kişiler, bunu bir alışkanlık haline getirdikleri için değil, koşullarının yarattığı çaresizlik dolayısıyla bu durumdan kurtulamazlar. Ancak, kişinin hissettiği bu çaresizlik her zaman nesnel bir durum olmayabilir, bazen bir kişi aslında içinde bulunduğu koşullardan çıkma olanağına sahip olsa bile; yalnız kalmak ve hayatla tek başına başa çıkamamak gibi çeşitli korkular nedeniyle bir çözüm bulamıyor olabilir. Kocası tarafından aşağılanmalara ve şiddete maruz kalan kadınların bir kısmının çocukluklarında da benzer özellikleri olan bir anne-baba ilişkisi olur. Yani kendi annesi de babası tarafından benzer muamelelere maruz kalmıştır. Çocuk da kadınerkek ilişkisinin böyle olduğunu düşünerek, erkeğin kadına kötü davranması ve dayak atmasının doğal olduğu fikrini zihnine yerleştirmiş olabilir. Dolayısıyla da doğal karşıladığı bu durumu değiştirmek için bir çaba sarf etmeyebilir. Dayak yiyenin buna karşı aktif bir tutum almaması, onun durumdan memnun olduğu anlamına gelmez.

    KADINLAR DA DAYAK ATAR
    Hep kadınlar mı dayak yiyen grupta oluyor?
    Hayır, kadın-erkek ilişkilerinde kadınlar daha çok dayak yeseler bile, anne-çocuk ilişkilerinde genellikle dayak atan taraf kadındır. Dayak hep eşitsiz bir ilişkide ortaya çıkar. Bir tarafın fiziksel, ekonomik ve sosyal konum gibi çeşitli açılardan daha güçlü, diğer tarafın da daha zayıf olduğu bir durum söz konusudur. Aynı zamanda dayak yiyenin, dayak atanın desteğine ve yardımına gereksinimi olabilir. Dayak eşitsiz bir güç ilişkisinde güçlü olan tarafın, zayıf tarafı suistimali olarak da yorumlanabilir.

    Dayak yiyen insanlarda ne gibi psikolojik sorunlar oluşuyor?
    Yaşamı tehdit eden ya da bedensel bütünlüğe zarar veren ve kişide dehşet duygusu uyandıran dayak olaylarından sonra, travma sonrası stres bozukluğu gibi ciddi ruhsal sorunlar ortaya çıkabilir. Öte yandan çok şiddetli olmasa bile tekrarlayan dayak ve aşağılamalar, kişide kendine güvenin azalması, kendilik saygısının yitirilmesi ve çekingenlik gibi kişilik özelliklerinin gelişmesine ve süren çaresizlik duyguları depresyona neden olabilir.

    KİMSE DAYAĞI HAKETMEZ
    Dayağı affetmek ve unutmak mümkün mü?
    Bu kimin ve hangi koşullarda dayak attığına göre değişir. Sözgelimi dayak yiyen kişi, dayağı kendine göre hak ettiğini ya da kışkırtıcı davrandığını düşünüyorsa affetmesi daha kolayken, haksızlığa uğradığını düşünüyorsa da daha zordur. Keza bağımlı olduğu ya da yardımına muhtaç olduğu birinden dayak yiyen bir kişi, onu affetmek zorunda olduğundan unutmayı ve affetmeye çalışmayı tercih edebilir. Küçük bir çocuk, anne ya da babasının dayağını, işsiz ve kendi başına yaşamını sürdürmeyeceğini düşünen bir kadın, kocasının dayağını onların desteği olmaksızın yaşamını sürdüremeyeceğinden unutabilir.

    Dayağı hak etmek mümkün mü?
    Tabi ki değil. Bir insanın herhangi bir hata ya da karşısındakini sinirlendirebilecek bir şey yapabilir ama sağlıklı olan sorunların konuşularak halledilmesi veya halledilemiyorsa bile bunun tolere edilebilmesidir.

    Dayak yiyen insanların sizce bu süreçten sonra mutlaka psikoterapi görmeleri gerekir mi?
    Her dayak yiyenin mutlaka terapi görmesi gerekmez. Ancak yakın bir ilişki içinde tekrarlayan şekilde dayak yiyen birinin psikolojik destek görmesi gerekebilir.

    Dayak yedikten sonra bunun ruhumuzda çok derin yaralar oluşturmaması için sizce en doğru hareket nedir?
    Dayağın şiddeti, tekrarlayıp tekrarlamadığı, dayak atanın kimliği, dayak atana karşı hissedilenler, dayak atanla ilişkinin niteliği, dayak yiyenin olayı nasıl anlamlandırdığı gibi etkenler dayağın ne ölçüde yaralayıcı olacağını belirlerler. Dolayısıyla da her durum için geçerli bir reçete verme imkanı yoktur. Belki sadece dayak atana karşı pasif ve boyun eğici olmamak genel bir ilke olarak söylenebilir. Bu hem ileride tekrarlayacak dayakları önleyebilir hem de çaresizlik, ezilmişlik ve edilgenlik gibi bir travmanın yaralayıcı olmasını sağlayan temel niteliklerinin etkisini azaltır.

    BÜYÜYÜNCE UYGULANIYOR
    Sizce toplumsal statüleri güçlü olan kadınlar neden dayak yedikten sonra saklıyorlar?
    Dayak yemek kişi tarafından genellikle onur kırıcı bir durum olarak algılanır. İnsanlar da şiddete uğramış kişiyi aşağılanmış olarak algılama eğilimi gösterebilmektedir. Dolayısıyla insanlar üzerindeki olumlu izlenimlerini bozmamak için bunu gizlemek isteyebilirler. Ayrıca insanların özel yaşamlarına ilişkin başka hususları olduğu gibi dayak yemiş olduklarını da kamusal alana taşımaları gerekmez. Bunu bir saklama olarak görmemek gerekir. Meselâ bir kişinin cinsel sorunlarını da basına anlatmaması durumunda 'saklıyor' diyemeyiz.

    Yıllarca dayak yediklerini saklayan kadınlar, neden son dönemde bunları deşifre etmeye başladı?
    Sanırım, dayak yemiş olmak artık bir aşağılanma olarak daha az algılanıyor ve insanlarda dayanışma duyguları uyandırıyor. Dolayısıyla da daha rahat söylüyor olabilirler.

    Kendisi dayak yiyen bir kişi dayak atmaya daha mı yatkın oluyor?
    Evet, çocukluklarında şiddete maruz kalan kişilerin ileride şiddet davranışı gösterme olasılığı daha yüksektir. Ancak her dayak atanın geçmişinde çok dayak yemiş olması gerekmez.

    (sabah)

    Konu yabanGülü tarafından (12-10-2008 Saat 13:17 ) değiştirilmiştir.
  9. Alt 12-10-2008, 13:02 #19
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Yukaridaki yaziyi okuyunca gecenlerde izledigim mustafa filminden bir sahne aklima geldi. Mustafa kemal hanimindan ayriliyor ve diyorki. Ordulari idare ettim ama bir kadini idare edemedim

  10. Alt 12-10-2008, 13:11 #20
    Fani 06 Mesajlar: 794
    erkekler kadına neden el kaldırır.!


    AÇıklama (1) erkek dısarda kavga eder.! dayak yer eşi bir sey sorar ne oldu gözüne türünden .! hemem adam üste cıkar neden cunku kadına gücü YeTEr...! vE DÖver.!!

    açıklama(2) adam sarhoştur ..!! artık hayat bezmiştir ne yapacagını bilmez eve gider eşini döver adamın cıkar yolu gibi görür dövmeyi.!! kendi siniri atar eşinde

    açıklama(3) bazen erkekler kadına el kaldırır oda yola girsin diye yok yola girmez ise Yol Ver Gİtsin...! AçıkCAsı.!!

    AÇıklama (4) Bazende ERkekler kadın el kaldırır erkek mecbur kaldırır :D benim gibi 1 kere kaldırdım..!! ve insan bazı yerde haksız oldugunu düşünüyo.!! ama sonradan özür diledim.YAni.!!!

    yabanGülü ve Henna bunu beğendiler.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.