Dağlıca'da sıradışı bir komutan   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 09-30-2013 (10:14)   Son Mesaj: 09-30-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 830  

    09-30-2013

    Dağlıca'da sıradışı bir komutan

    Dağlıca'da sıradışı bir komutan
    Dağlıca'da sıradışı bir komutan

    Kara Kuvvetleri Komutanı Akar, çok sayıda şehit verilen Aktütün, Dağlıca, Baski Tepe ve Süngü Tepe gibi üs bölgelerini denetledi ve geceyi Aktütün'de geçirdi.

    Kara Kuvvetleri Komutanı Akar, çok sayıda şehit verilen Aktütün, Dağlıca, Baski Tepe ve Süngü Tepe gibi üs bölgelerini denetledi ve geceyi Aktütün'de geçirdi. Levent İÇGEN'in haberi

    21 Ekim 2007'de, 12 şehit verilen Dağlıca, sıradışı bir komutanı ağırladı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 26-27 Eylül'de Van ve Hakkari'deki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı bölgesinde denetleme yaptı.

    Komutanın daha önce PKK'lıların baskınına uğrayan ve çok sayıda şehit verilen Aktütün, Dağlıca, Baski Tepe ve Süngü Tepe gibi üs bölgelerini denetlemesi dikkat çekti. Akar, gözetleme kulesi ve mevziinde incelemelerde bulunduğu Aktütün Üs Bölgesi'nde gece konakladı. Akar, sabah da askerlerle birlikte Aktütün'de kahvaltı yaptı. Baski Tepe'de, mevzide de inceleme yapan Akar, Baski Tepe Üs Bölgesindeki Modüler Geçici Üs Bölgesi Sistem İletişim Merkezi'ni de denetledi. Burada teröristlerin hareketliliğini takip eden hassas kameralar bulunuyor. Akar, Süngü Tepe'de ise ordu ve tabur komutanından bilgi aldı.

    Kalekolun gerekçesi

    Çözüm sürecinden önce 9 şehidin verildiği 1985'teki Serin Karakolu'na yapılan baskının ardından çok sayıda karakol saldırıya uğradı. Ekim 2008'de, Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'na yapılan ve 16 askerin şehit olduğu kanlı saldırının ardından ise sınır karakollarının güçlendirilmesi kararı alındı. TOKİ tarafından ihalesi yapılmış 275 karakolun ihale bedeli, 1 milyar 455 milyon 701 bin lira.

    Orgeneral Öztürk'ten Suriye denetlemesi

    Org. Akar gibi hava ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesinin ardından dikkatlerin çevrildiği Hava Kuvvetleri'nin Komutanı Org. Akın Öztürk de kritik denetlemelerde bulundu. Öztürk, Suriye tehditi nedeniyle büyük önem taşıyan güneyde konuşlu radar ve HAWK Kıta Komutanlıklarını denetledi. Öztürk, 26 Eylül'de Şanlıurfa, Hatay ve Gaziantep'te konuşlu bulunan Radar ve Hava Savunma Birliklerinde denetleme ve incelemelerde bulundu.

    Mavi kapak topladı

    Orgeneral Akar'ın, Dağlıca Üs Bölgesi'nde nöbet mevziinde askerlerin boş pet şişe kapaklarını gazilere yardım maksadıyla toplaması dikkat çekti. Kampanya kapsamında toplanan kapakların geri dönüşümünden elde edilen gelir, gaziler için kullanılıyor.

    VATAN





    Dağlıca'da sıradışı bir komutan Yorumları