Böyle engel görülmedi   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-29-2013 (10:15)   Son Mesaj: 09-29-2013 (10:15)    Cevap: 0    Gösterim: 868  

    09-29-2013

    Böyle engel görülmedi

    Böyle engel görülmedi
    Böyle engel görülmedi

    "Engelli dostu kent" İzmir'de belediyenin, görme engelliler için caddelerdeki kaldırımlara yerleştirdiği sarı renkteki kabartmalı "engelli hatları" bazı noktalarda, otomobillerin bazı yerlerde de kaldırımları işgal eden kafe ve çay ocaklarının masa ve sandalyeleri altında kaldı.

    "Engelli dostu kent" İzmir'de belediyenin, görme engelliler için caddelerdeki kaldırımlara yerleştirdiği sarı renkteki kabartmalı "engelli hatları" bazı noktalarda, otomobillerin bazı yerlerde de kaldırımları işgal eden kafe ve çay ocaklarının masa ve sandalyeleri altında kaldı. Çankaya'da hergün yüzlerce vatandaşın kullandığı ve işyerlerinin yoğun olduğu sokaklarda, görme engellilerin yollarını daha rahat bulabilmeleri için, yasa gereği kaldırımlara, yaklaşık 30 santim genişliğinde, üzerinde kabartma çizgiler bulunan sarı renkte "görme engelli hattı" yerleştiren belediyenin bu çabaları, adeta boşa çıktı. Zira; hatların yerleştirildiği güzergahlarda, hiçbir engelin olmaması gerekirken, birçok yerde otomobillerin buraları işgal ettiği görülüyor. Üstelik korsan otoparkçılar eliyle gerçekleştirilen bu işgalden, uygulamanın sahibi belediyenin haberinin olup olmadığını kimse bilmiyor.

    Engelliye engel çıkaran bu durumu gören vatandaşlar ise; "Yasa gereği de olsa belediye, böyle güzel bir iş yapmış. Ama, aramızda olan bazı kendini bilmezler, ya bu çizgilerin ne anlama geldiğini bilmiyor, ya da vurdumduymazlık almış başını gidiyor. Otomobiller, motosikletler, kafe ve çay ocakları çizgilerin üzerine adeta kamp kurmuş. Elinde bastonu ile bu caddeye gelen bir engellinin, bu engelleri aşmasımümkün değil. Zaten kaldırımlar işgal altındaydı, işgal şimdi katmerlenmiş vaziyette. İşin asıl bizi üzen tarafı, zabıtası da, polisi de bunu görüyor. Üstelik işgallerin korsan otoparkçılar eliyle yapılıyor olması, rant elde edilmesi, EXPO'ya aday İzmir gibi çağdaş bir kente yakışmıyor" dediler.

    Kaynak: İHA





    Böyle engel görülmedi Yorumları