Emekli Paşa Köksal: Türkçe ezanı çok özledim   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 09-24-2013 (12:12)   Son Mesaj: 09-24-2013 (12:12)    Cevap: 0    Gösterim: 727  

    09-24-2013

    Emekli Paşa Köksal: Türkçe ezanı çok özledim

    Emekli Paşa Köksal: Türkçe ezanı çok özledim
    Emekli Paşa Köksal: Türkçe ezanı çok özledim

    28 Şubat davasında en önemli delilerden biri sayılan kritik Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı tutanakları mahkeme heyetine gönderildi.Tutanakları inceleyen üye hakim Süleyman Köksaldı, tutanaklara ilişkin bir rapor hazırladı.

    28 Şubat davasında en önemli delilerden biri sayılan kritik Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı tutanakları mahkeme heyetine gönderildi.Tutanakları inceleyen üye hakim Süleyman Köksaldı, tutanaklara ilişkin bir rapor hazırladı. 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu toplantısı üzerindeki sır perdesi aralandı. Daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talep edilen ancak MGK genel sekreterliğinin devlet sırrı olduğu gerekçesi ile göndermediği tutanaklar bu kez mahkeme heyetine gönderildi.

    Geçen hafta Ankara 13'üncü ağır ceza mahkemesine ulaşan tutanakları incelemek üzere üye hakim görevlendirildi. Tutanakları inceleyen ve bir rapor hazırlayan Süleyman Köksaldı, raporu davanın 16'ncı duruşmasında kamuoyuyla paylaştı.

    18 MADDELİK RADİKAL KARARLAR ALINDI

    Buna göre MGK toplantısında "şeriat devleti kurmak isteyen gurupların faaliyetleri Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilklerini tehdit etmektedir." ifadelerinin kayda alındığı ortaya çıktı. Bu tehdidi önlemek için de toplantıda 18 maddelik radikal kararlar kayıt altına alınmış.

    Tutanaklarda o toplantıdaki konuşmalar da yer alıyor. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel toplantıda "dinin siyasete alet edilmemesi gerekir, bu açıdan Genelkurmay Başkanlığı'nın tespitleri önemli alınan 18 maddelik kararlar titizlikle uygulanmalı" ifadeleri tutanak kayıtlarında yer alıyor.

    ERBAKAN, KAOS YÜKLÜ AÇIKLAMALAR YAPILMAMALI DEMİŞ

    Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ise kaos uyarısı yapmış. Ekonomideki iyi gidişatı örnek veren Erbakan'ın "özenle bir bildiri hazırlanmalı. Dışarıya yani diğer ülkelere kaos yüklü açıklamalar yapılmamalı" uyarısı tutanağa girmiş.

    TÜRKÇE EZANI ÖZLEMİŞ

    Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hikmet Köksal'ın MGK toplantısındaki açıklamaları ise oldukça ilginç. Hikmet Köksal toplantıda laikliğin, Türkçe ezanın kaldırılması ile yara aldığını belirterek, Türkçe ezanı özlediğini ifade ediyor.

    Köksal ayrıca Bölücü Terör Örgütü PKK ile irticai faaliyetler kıyaslaması da yapıyor.Küçük görünen Bölücü Terör Örgütünün zamanla büyüdüğünü vurgulayan Hikmet Çetin "irticai faaliyetler küçük görülmemeli." görüşünü dile getiriyor.

    Tutanaklara göre MGK toplantısında dönemin MİT Müsteşarı Sönmez Köksal da irticai faaliyetlere ilişkin bir sunum yapmış ancak MGK genel sekreterliği bu sunumun dava ile alakası olmadığı gerekçesi ile mahkeme heyetine göndermedi.





    Emekli Paşa Köksal: Türkçe ezanı çok özledim Yorumları